Fysik

Udregning af snorkraften

08. juni 2024 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved ikke hvordan jeg løser denne opgave men svaret skulle give 220 N

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2024 af peter lind


Svar #2
08. juni 2024 af Mads135566

#1

Jeg har udregnet den en del gange men får selv ciirka 160 eller 82 N


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2024 af peter lind

Opløs kræfterne i en vandret og en lodret komponent. Da tønden ikke bevæger sig må kræfterne i vandret og lodret retning være 0. I lodret retning er det inklusive tyngdekraften. Det giver to ligninger med 2 ubekendte som du må løse


Svar #4
08. juni 2024 af Mads135566

#3

Opløs kræfterne i en vandret og en lodret komponent. Da tønden ikke bevæger sig må kræfterne i vandret og lodret retning være 0. I lodret retning er det inklusive tyngdekraften. Det giver to ligninger med 2 ubekendte som du må løse

Det har jeg gjort men for desværre ikke det rigtigt


Svar #5
08. juni 2024 af Mads135566

#4
#3

Opløs kræfterne i en vandret og en lodret komponent. Da tønden ikke bevæger sig må kræfterne i vandret og lodret retning være 0. I lodret retning er det inklusive tyngdekraften. Det giver to ligninger med 2 ubekendte som du må løse

Det har jeg gjort men for desværre ikke det rigtigt

Yderligere kunne jeg forstille mig det var fortegnet men jeg for stadig ikke det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2024 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. juni 2024 af peter lind

i vandret retning

T1sin(θ)-T2cos(Φ)

Læg mærke til at θ er i forhold til den lodrette væg og at Φ er i forhold til vandret


Svar #8
08. juni 2024 af Mads135566

Jeg har haft noget tid stadig ikke kunne kom frem til det rigtig resultat er ikke helt sikker på de endelige formler og hvordan jeg skal arbejde med vinkler når de nu er ifht til to forskellige vægge?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. juni 2024 af M2023

#0. Kraftdiagrammet er vist nedenunder. FT er tyngdekraften på tønden.

Man finder T2 ved hjælp af sinusrelationerne: 

\frac{T_2}{sin(67^{\circ})}=\frac{F_T}{sin(60^{\circ})}\Rightarrow T_2=F_T\cdot \frac{sin(67^{\circ})}{sin(60^{\circ})}\Rightarrow

T_2=(21\;kg)\cdot (9,82\;ms^{-2})\cdot \frac{sin(67^{\circ})}{sin(60^{\circ})}=219\;N

Vedhæftet fil:snorkraft.png

Svar #10
09. juni 2024 af Mads135566

Tak for hjælpen Peter Lind og M2023


Skriv et svar til: Udregning af snorkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.