Fysik

Udregning af position

09. juni kl. 23:20 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved heller ikke hvordan jeg regner denne. Dette er min allersidste opgave ud af de tre jeg har postet indenfor de sidste 10 minutter. Vil virkelig sætte pris på hjælp på de 3 opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni kl. 23:40 af Eksperimentalfysikeren

Brug energisætningen til at regne ud, hvor højt bolden kommer op. Brug så Pythagoras til at finde ud af, hvor langt bolden kommer i vandret retning.


Svar #2
09. juni kl. 23:47 af Mads135566

#1
Brug energisætningen til at regne ud, hvor højt bolden kommer op. Brug så Pythagoras til at finde ud af, hvor langt bolden kommer i vandret retning.

Altså energibevarelse sætningen? Har nemlig prøvet og får ikke det rigtig resultat så min udregninger passer dsv ik

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni kl. 11:28 af mathon

                        \small \begin{array}{lllllll} E_{mek}=E_{1}^{\textup{kin}}+E_{1}^{\textup{pot}}=E_{2}^{\textup{kin}}+E_{2}^{\textup{pot}}\\\\\\ \frac{1}{2}m\cdot {v_1}^2+m\cdot g\cdot {h_1}=\frac{1}{2}m\cdot {v_2}^2+m\cdot g\cdot {h_2}\\\\\\ \frac{1}{2}m\cdot {v_1}^2+m\cdot g\cdot 0=\frac{1}{2}m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot {h_2}\\\\\\ \frac{1}{2}\cdot {v_1}^2= g\cdot {h_2}\\\\\\ h_2=\frac{{v_1}^2}{2\cdot g}\\\\\\ h_2=\frac{\left ( 16\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}{2\cdot 9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}}=13.03\;\mathrm{m} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juli kl. 11:10 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli kl. 11:20 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} 7^2=x^2-(13.03-7)^2&x>0\\\\ x=\sqrt{7^2-\left ( 13.03-7 \right )^2 }=3.56 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli kl. 12:26 af mathon

Tegnrettelse:

\small \small \begin{array}{lllllll} 7^2=x^2{\color{Red} +}(13.03-7)^2&x>0\\\\ x=\sqrt{7^2-\left ( 13.03-7 \right )^2 }=3.56 \end{}


Skriv et svar til: Udregning af position

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.