Matematik

middelværdi og spredning

13. februar 2006 af blakdor (Slettet)
Hej er der ikke nogen der vil hjælpe mig med en opgave? Jeg ville spørge min lærer men jeg har vinterferie.
Jeg har kigget på den længe men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

opgaven kan findes på:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-6-MED.pdf?menuid=150560

Det er opgave 5 første spørgsmål

umidelbart ville jeg mene at jeg skulle bruge noget normalfordelingspapir, men jeg har ikke noget punkt. Kan man godt beregne middelværdien og spredningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Den stokastiske variabel X er binomialfordelt, idet den kun kan antage to "værdier": enten kasseres tomaterne, eller accepteres de.

Der står nok lidt om binomialfordelingen i din matematikbog.

Prøv selv herfra. Skriv igen hvis du går helt i stå.

Svar #2
13. februar 2006 af blakdor (Slettet)

Er de to værdier 38 og 40?

finder man middelværdien sådan her:

E(x)= 38 *... + 40 *...

Og spredningen ved at tage "kvadratroden af variansen"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Se afsnit 2.2, s. 2--3 i

http://www2.imm.dtu.dk/courses/02402/fordelinger02402.pdf.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)

På side 3 i det i #3 referede dokument betyder E{X} middelværdien af X og V{X} variansen af X. Spredningen er som bekendt givet ved kvadratroden af variansen.

Svar #5
14. februar 2006 af blakdor (Slettet)

Hvad helguland er det jeg skal se? Jeg sætter meget pris på din hjælp, men jeg tror at min matematikbog er bedre end dokumentet.

Er det der er skrevet i #2 forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

På side 3 i det i #3 referede dokument skal du lægge mærke til formlerne E(X)=n*p og V(X)=n*p*(1-p), hvor n i dit tilfælde er 40 og p er 0.05.

Disse formler står sikkert også i din matematikbog.

Mht. dokumentet, så er det meget kompakt, ja, men det giver et hurtigt overblik over de forskellige fordelinger inden for statistikken. Til sit formål er det godt, og du skal nok ikke sammenligne det med din matematikbog.

Svar #7
14. februar 2006 af blakdor (Slettet)

E(X) = 40 * 0,05 = 2
dvs. at middelværdien er 2

V(X) = 40 * 0,05 *(1-0,05) = 1,9

kvadratrod(1,9) = 1,378
dvs. at spredningen er 1,378

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Det er korrekt. Middelværdien er 2 og spredningen er 1.378.

Svar #9
14. februar 2006 af blakdor (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det var meget venligt af dig.


Svar #10
14. februar 2006 af blakdor (Slettet)

Hej må lige spørge om noget igen?

Det sidste spørgsmål i samme opgave, skal man ikke gøre sådan her:

1-binomcdf(40,0,05) =

0 1 2 3
0,87149 0,60094 0,32326 0,13815

4
0,04803

Svaret bliver da 4, da 0,04803 < 0,07

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Netop, svaret er så 4, da dette giver en sandsynlighed mindre end 0.07, mens t = 3 giver en sandsynlighed større end 0.07.

Svar #12
14. februar 2006 af blakdor (Slettet)

Okay, tak for hjælpen Sigmund, nu kan jeg aflevere min blækregning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2006 af Katen (Slettet)

Sigmund - tak for linket til statestik er ca. det vi har gennemgået de sidste par timer - men vores amerikanske lærer bog, er ja som amerikanske lærerbøger med en hel masse udenomsnak.
Så super med et kort overblik.

Kath.

Skriv et svar til: middelværdi og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.