Fysik
s´(t)=0 hvordan?
14. februar 2006 af
iinnaj (Slettet)
jeg har differentieret
s(t) = 15 cm · sin(6,3s-1 · t)
til
s´(t) = v(t)= 94,5 · cos(6,3 · t)
Men jeg har problemer med at sætte den =0
0 = 94,5 · cos(6,3 · t)
hvordan løser jeg det?
s(t) = 15 cm · sin(6,3s-1 · t)
til
s´(t) = v(t)= 94,5 · cos(6,3 · t)
Men jeg har problemer med at sætte den =0
0 = 94,5 · cos(6,3 · t)
hvordan løser jeg det?
Svar #1
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Vi skal løse ligningen
0 = 94,5 · cos(6,3 · t).
Først divideres med 94.5:
0 = 94,5 · cos(6,3 · t) <=> 0 = cos(6.3*t).
Hvornår er så cos(6.3*t) lig 0?
Det er når 6.3*t = ??.
Løsningen er så t = ??/6.3.
Meningen med de to spørgsmålstegn er at du selv skal sætte tal ind her.
Forestil dig enhedscirklen, hvor cosinus aflæses på 1. aksen.
Hvis der ikke er begrænsninger på t, så findes der uendelig mange løsninger, svarende til uendelig mange omløb på enhedscirklen.
0 = 94,5 · cos(6,3 · t).
Først divideres med 94.5:
0 = 94,5 · cos(6,3 · t) <=> 0 = cos(6.3*t).
Hvornår er så cos(6.3*t) lig 0?
Det er når 6.3*t = ??.
Løsningen er så t = ??/6.3.
Meningen med de to spørgsmålstegn er at du selv skal sætte tal ind her.
Forestil dig enhedscirklen, hvor cosinus aflæses på 1. aksen.
Hvis der ikke er begrænsninger på t, så findes der uendelig mange løsninger, svarende til uendelig mange omløb på enhedscirklen.
Skriv et svar til: s´(t)=0 hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
