Matematik
gør rede for....
16. februar 2006 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
a)Gør rede for, at f er aftagende.
funktionen hedder:
f(x)= 1+(1/(x-1)) , x > 1
jeg starter med at differentiere den:
f'(x)= -(1/(x-1)^2)
men hvordan skal jeg så sætte det lig 0...det kan jeg virkelig ikke forstå....
håber i lige vil hjælpe...på forhånd tak:)
a)Gør rede for, at f er aftagende.
funktionen hedder:
f(x)= 1+(1/(x-1)) , x > 1
jeg starter med at differentiere den:
f'(x)= -(1/(x-1)^2)
men hvordan skal jeg så sætte det lig 0...det kan jeg virkelig ikke forstå....
håber i lige vil hjælpe...på forhånd tak:)
Svar #3
18. februar 2006 af dnadan (Slettet)
Med andre ord: Du skal høre rede for at funktionen f er aftagende er aftagende, dvs. at f'(x) altid er mindre end nul, altså negativ, prøv at kigge på f'(x)'s fortegn... måske er der noget at hente der:)
Svar #4
18. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
#3: okay nu er jeg med!!!!;)...
men så er der lige et spørgsmål til i den følgende opgave,som lyder:
b)bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f, og skitser grafen for f.
hvordan skal jeg komme i gang med det???
nogen forslag???
men så er der lige et spørgsmål til i den følgende opgave,som lyder:
b)bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f, og skitser grafen for f.
hvordan skal jeg komme i gang med det???
nogen forslag???
Svar #5
18. februar 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm når du skal bestemme asymptoter, så skal du lade x gå mod uendeligt, eller x mod et bestemt tal, der hvor nævneren er 0... det er mit bedste bud...
Skriv et svar til: gør rede for....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
