Matematik

Hvad er a?

25. februar 2006 af FrederikXY (Slettet)
20=log(0,5)/log(a)

hvordan finder jeg a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Du omskriver brøken, så du har log(a) på den ene side af lighedstegnet, herefter benyttes:

y=log(x) <=> x=10^y

//Sentinox

Svar #2
25. februar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Jeg kan sku ikke komme frem til det jeg vil....
Her er udregningerne..
20=log(0,5)/log(a)
log(a)=log(0,5)/20
log(a)=-1,602059991
a=10^ANS
a=0,025

??
Rigtig udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

20=log(0,5)/log(a)

log(a) = log(0,5)/20

a = 10^(log(0,5)/20)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2006 af Romulus (Slettet)

#2
log(a)=log(0,5)/20 <=>
log(a)= -0.015 <=>
a = 10^-0.015 <=>
a = 0.966


Svar #5
25. februar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Ok...??..
Det får jeg slet ikke på min lommeregner??...
Kan det være en forkert instellering?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Ikke umiddelbart - måske har du udeladt nogle paranteser?

Skriv et svar til: Hvad er a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.