Fysik
temp stigning når man tilføre...
26. februar 2006 af
s051908 (Slettet)
Spørgsmål: Hvor stor bliver temp stigning når man tilfører varmen 8,0 kJ til 65mL glycerol ved stuetemperatur?
Q=8kJ
V=65ml=65cm3
c=2430 J/(kg*grader celcius)
t1= 21 grader celcius
Først regner jeg ud massen af glycerol
m=p*v <=> m=2430*65 <=> m=157,95kg??
så isolere jeg t2 i formulen
Q=mc(t2-t1) som giver t2=(Q+mct1)/mc
med det giver resultat 21 grader.. Hvad gøre jeg forkert??
på forhånd tak
Q=8kJ
V=65ml=65cm3
c=2430 J/(kg*grader celcius)
t1= 21 grader celcius
Først regner jeg ud massen af glycerol
m=p*v <=> m=2430*65 <=> m=157,95kg??
så isolere jeg t2 i formulen
Q=mc(t2-t1) som giver t2=(Q+mct1)/mc
med det giver resultat 21 grader.. Hvad gøre jeg forkert??
på forhånd tak
Svar #1
26. februar 2006 af 150972 (Slettet)
Der er lidt rod i c og p. Det ene symbol betyder spec.varmekap. og det andet er densitet.
Svar #2
26. februar 2006 af 150972 (Slettet)
Du skal regne med glycerols densitet når du skal finde massen, ikke den spec. varmekap.
Skriv et svar til: temp stigning når man tilføre...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
