Studievejledning

Ang. stand by-plads!

01. marts 2006 af Panille (Slettet)
Hej kloge vejledere!

Nu sidder jeg her og laeser mig igennem diverse sider paa www.ug.dk, og jeg har ogsaa besluttet mig for hvilket studie jeg vil soege ind paa. Jeg har allerede haft et sabbataar, der har vaeret guld vaerd, og foeler mig paa nogle(mange) maader klar til at gaa i krig med mit studie. Jeg har overvejet at soege en standby-plads(jeg ved godt at man ikke KUN kan soege om denne), og saa var det at jeg egentlig bare gerne ville vide: Hvorfor er det at ikke alle der soeger ind paa kvote 1 ogsaa ansoeger om en stand by plads???? Jeg mener, der er stort set ingen ulemper ved at soege om den, for jeg gaar da ud fra at naar man soeger optagelse paa et studie saa er det med et oenske om rent faktisk at komme ind paa paagaeldende studie? Om det saa bliver i aar eller foerst naeste aar er vel underordnet, og man taber jo, for saa vidt, intet ved at ansoege om en stand by plads????? Det er for mig at se en vind-vind-situation(???); Kommer an ind i aar er det fedt, og faar man tilbudt en standby-plads saa kan man enten komme ind i aar, ellers er man sikret optagelse naeste aar???

Saa hvad er hangen vil jeg gerne lige vide, inden jeg ansoeger om en standby-plads???(og jeg er klar over at man ikke kan takke nej hvis man faar en standby-plads og faar tilbudt en plads paa paagaeldende studie i aar, og at man skal staa stand by ind til en vis dato)

Paa forhaand tak

Panille

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2006 af chichu (Slettet)

En mulig grund kunne være, at man ved at tage en stand-by plads bruger et optagelsesforsøg (man har kun 3). Derfor må man vurdere, om man er sikker nok i sit valg til at ville miste et optagelsesforsøg, i så fald man af den ene eller anden grund fortyder standbypladsen. Efter at have brugt alle 3 forsøg kan man kun komme ind på uddannelser med ledige pladser. Selvom 3 gange at skifte studie kan synes som mange, er der alligevel nogle der gør brug af det... så det er måske derfor.

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2006 af allan_sim

#0.
Forestil dig du søger samme uddannelse to forskellige steder. Det vigtigste for dig er at starte i år, men du vil også meget gerne på uddannelsen under alle omstændigheder, så derfor søger du stand-by plads på begge prioriteter.

Der er ikke direkte plads på førsteprioriteten, mens der er direkte plads på andenprioriteten. Imidlertid kan du få standby på førsteprioriteten, så du optages ikke på andenprioriteten, selvom der er plads. Konsekvens: Dit højeste ønske om at starte i år tilsidesættes, fordi du har ønsket standby overalt.

Svar #3
01. marts 2006 af Panille (Slettet)

#2:

Okay, det giver mening, men nu ansoeger jeg kun om optagelse eet sted, og saa har det reelt set ingen negative konsekvenser at jeg ogsaa ansoeger om en standby-plads, har det vel? Jeg mener, jeg vil jo under alle omstaendigheder gerne ind paa mit studie og om jeg saa kommer ind i aar eller naeste aar er knapt saa vigtigt? Men tak for hjaelpen... :o)

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2006 af Zoro^^ (Slettet)

#1 har man kun mulighed for at søge på universitetet 3 gange ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2006 af Zoro^^ (Slettet)

Nogen der kan svare?

Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2006 af timothy (Slettet)

Så vidt jeg er informeret er det kun to gange, tredje gang kan man kun komme ind, hvor der er ledige pladser.

Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2006 af Zoro^^ (Slettet)

Nogen der er sikker på det?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2006 af chichu (Slettet)

§ 16. Ansøgere, der har afsluttet en kandidatuddannelse, kan kun optages på en bachelor- eller kandidatuddannelse, hvis der er ledige pladser. Det samme gælder for ansøgere, der to gange tidligere har været indskrevet på en videregående uddannelse uden at have erhvervet afsluttende eksamen.

Stk. 2. Universitetet kan dispensere fra stk. 1, hvis der foreligger usædvanlige forhold.

Kilde: http://www.retsinfo.dk/_GETDOCM_/ACCN/B20050036205-REGL

Brugbart svar (1)

Svar #9
03. juni 2010 af Bexs (Slettet)

Det samme gælder for ansøgere, der to gange tidligere har været indskrevet på en videregående uddannelse uden at have erhvervet afsluttende eksamen.
 

Hvornår er man indskrevet? Er man det i det øjeblik man får tilbud om at komme ind, eller først når man takker ja?


Skriv et svar til: Ang. stand by-plads!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.