Matematik

trekants opgave....

01. marts 2006 af ASLAK (Slettet)
hejsa alle sammen...jeg er lidt i tvivl om denne opgave:

Grafen for en funktion f af typen f(x)= b*x^a går gennem punkterne
A(2 , 80) og B(4 , 640).
Bestem tallene a og b .

men problemet er bare at jeg ikke fatter om man bare skal bruge ligningerne for eksponential funktion for at finde a og b.....eller noget helt andet????

håber i forstår hvad jeg mener....

Svar #1
01. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

ups....

Undskyld for overskriften;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2006 af km55 (Slettet)

du har to punkter A(x1;y1) og B(x2;y2)

Du skal finde a og b...

så slår du op i din formelsamling under eksponentiel funktioner... her er der formler til a og b...

Svar #3
01. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

jamen det er da ikke en eksponential funktion...

det er da en potens (x^a)???`?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2006 af thomas88 (Slettet)

Det, som du har fat i, er en potenfunktion.

Du indsætter x og f(x) i ligningen:
80=b*2^a 640=b*4^a

Dividerer de to ligninger med hinanden:

640/80 = (b*4^a) / (b*2^a)
8=4^a/2^a = 2^a
log(8) = log(2)*a
log(8)/log(2) = a

Nu har du a og værdien kan indsættes i en af de to tidligere ligninger:

80 = b * 2^ ( log(8)/log(2))

80 / ( 2^(log(8)/log(2) )= b

Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2006 af km55 (Slettet)

Ja, sorry... så forkert... min fejl...

Svar #6
01. marts 2006 af ASLAK (Slettet)

#4 : TUSIND TAK DU;)

#5: ahh DET ER OKAY....da jeg for lang tid siden lavede præcis den fejl:)....

Skriv et svar til: trekants opgave....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.