Biologi
Bakterievækst
01. marts 2006 af
mini_meal (Slettet)
Jeg har denne opgave:
"Man starter med én bakterie. Den har en fordoblingstid på 20 minutter. Den er kugleformet og har en diameter på 1 m. Man kan regne med, at den tilnærmede vejer lige så meget som en tilsvarende mængde vand. Udregn nu, hvor mange bakterier der er efter 24 timer (under forudsætning af, at ingen organismer dør), og hvad vejer de tilsammen?"
Hvordan giber jeg den nemmest an?
"Man starter med én bakterie. Den har en fordoblingstid på 20 minutter. Den er kugleformet og har en diameter på 1 m. Man kan regne med, at den tilnærmede vejer lige så meget som en tilsvarende mængde vand. Udregn nu, hvor mange bakterier der er efter 24 timer (under forudsætning af, at ingen organismer dør), og hvad vejer de tilsammen?"
Hvordan giber jeg den nemmest an?
Svar #1
02. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)
Antallet af bakterier:
24 timer = 1440 min
1440 min /20 min = 72 generationer (delinger)
Prøv selv herfra!
24 timer = 1440 min
1440 min /20 min = 72 generationer (delinger)
Prøv selv herfra!
Skriv et svar til: Bakterievækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
