Matematik
Hjælp til 2 funktioner
02. marts 2006 af
Ole_chr (Slettet)
Hej!
1) To funktioner f og g er givet ved
f(x) = xlnx - 2x og g(x) = lnx - 1
Gør rede for, at f er en stamfunktion.
Jeg godt, at man kan lave integrationprøven eller differentiere... Men vil I ikke nok prøve at lave opgaven, så jeg kan se hvordan. Hvordan kan de -2x fx. nogensiden give -1 efter en differention?
2) En funktion f er bestemt ved
f(x) = e^(3x) - e^(-3x)
Bestem f'(x)
Gør rede for, at f er en løsning til differentialligningen
1) To funktioner f og g er givet ved
f(x) = xlnx - 2x og g(x) = lnx - 1
Gør rede for, at f er en stamfunktion.
Jeg godt, at man kan lave integrationprøven eller differentiere... Men vil I ikke nok prøve at lave opgaven, så jeg kan se hvordan. Hvordan kan de -2x fx. nogensiden give -1 efter en differention?
2) En funktion f er bestemt ved
f(x) = e^(3x) - e^(-3x)
Bestem f'(x)
Gør rede for, at f er en løsning til differentialligningen
Svar #1
02. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
f'(x) =
(x*lnx)' - (2x)' =
(x)'*lnx + x*ln'(x) - (2x)' =
lnx+1-2 =
lnx-1
I opgave 2 mangler du vist at oplyse hvilken diffenrentialligning der indgår i opgaven.
(e^cx)' = c*e^(cx)
(x*lnx)' - (2x)' =
(x)'*lnx + x*ln'(x) - (2x)' =
lnx+1-2 =
lnx-1
I opgave 2 mangler du vist at oplyse hvilken diffenrentialligning der indgår i opgaven.
(e^cx)' = c*e^(cx)
Skriv et svar til: Hjælp til 2 funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
