Matematik

Potensfunktion !.

02. marts 2006 af den-samfundsfaglige (Slettet)
Der står således: Vi ser på en potensfunktion y= 7*x^1.37
a) hvor mange procent vokser y med, hvis x med 3% ? (resulternerne fra opgave 3. kan bruges)
(opgave 3 gik ud på r_y= (b*x*(1+r_x))-1 oq r_x=(a'ende(rod af)y*(1+r_y)/b)*x !.
- Uhhha det en mundfuld hvis du spørg miq !
b)hvor mange procent vokser x med, hvis y vokser 13% ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ved ikke helt hvad du skal bruge de gamle oplysninger til, men for potensfunktioner på formen y=b*x^a gælder, at hvis x forøges med fremskrivningsfaktor på g_x, er fremskrivningsfaktoren for y givet ved (g_x)^a.

Så hvis x f.eks. vokser ved 3%, svarer det til en fremskrivningsfaktor g_x på 1,03. Så kan du finde den tilhørende y-fremskrivningsfaktor, og dermed også hvor mange procent y vokser med. I næste opgave skal du bare regne baglæns.

Svar #2
02. marts 2006 af den-samfundsfaglige (Slettet)

:'( er ik helt med .
Kan du ik forklarer det med eksempler ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Betragt funktionen f(x)=4*x^3.

x forøges med 14% - dette svarer til at gange x med 1,14. Man siger så, at x vokser med en fremskrivningsfaktor på 1,14, og kalder denne for g_x. Man kan så vise, at hvis x vokser med g_x, vokser y med (g_x)^a. Dvs.

g_x=1,14
g_y=1,14^3=1,48

...og y vokser altså med 48%.

Svar #4
02. marts 2006 af den-samfundsfaglige (Slettet)

Ahh .. Nu forstår jeq tak manqe gange tak :d ..

Skriv et svar til: Potensfunktion !.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.