Fysik

bølgelængde

05. marts 2006 af te_dua (Slettet)
Hvidt lys sendes gennem et gitter med 600 streger pr.mm.Spektret ses på en skærm i afstanden 2,00 m fra gitteret.Den grønne del af 1. ordens spektret befinder sig i afstanden fra 61,5cm til 74,0 cm fra lyspletten af 0.orden .Hvilken bølgelængde indeholder det grøne lys.

Jeg ved ikke hvordan man laver den her opgave,så jeg håber at der nogle der kan hjælpe mig .




Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

1)Først skal du beregne gitterkonstanten: d, og det gør du ved: tangens(a/b)(61,5/74)Derefter siger du: tan -1(...)Og så får du gitterkonstanten d.

2)Når du så har beregnet d, skal du sætte den ind i gitterligningen, som du skal bruge til at beregne bølglængden: n * l = d * sin(Θn)

n = 1 - (da det er 1. orden)
l = lambda
sin(Θn)= d - din gitterkonstant, som du startede med at beregne.

Håber det er forståeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Lambda er foresten = 1/600, som du nok kan se, da der er 600 streger pr. mm.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Hov - ved ikke lige hvad der er sket inde i den parentes jeg har skrevet, men der skal du bare indsætte det gradtal, som du for d til at blive!

Svar #4
05. marts 2006 af te_dua (Slettet)

Tusind tak du er engel.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2006 af Miss La Di Da (Slettet)

Undskyld, jeg kan se jeg har lavet en alvorlig fejl.
Lambda er IKKE lig med det jeg har skrevet, da lambda jo er betegnelsen for bølgelængde! Det er d (gitterkonstanten), der er = 1/600, og IKKE lambda!
Og det første du skal regne ud er ikke d, men Theta, men beregnes selvfølgelig stadigvæk ved brug af tangensformlen!
Og når du så har fundet Theta sætter du den bare ind i den gitterligning jeg har skrevet øverst (altså det gradtal du får sætter du ind ved Sin)

Undskyld forvirringen - jeg skrev det vidst lidt for hurtigt!

Held og lykke.

Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.