Matematik
reducering
05. marts 2006 af
Kirsty (Slettet)
Følgende skal reduceres mest muligt:
(4)/(x^2-4) + (1)/(x+2) + (1)/x-2)
Jeg har prøvet med at finde fællesnævner, men det bliver bare mere kompliceret, så lidt hjælp ville være dejligt.
På forhånd mange tak
(4)/(x^2-4) + (1)/(x+2) + (1)/x-2)
Jeg har prøvet med at finde fællesnævner, men det bliver bare mere kompliceret, så lidt hjælp ville være dejligt.
På forhånd mange tak
Svar #1
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Husk, at
(a+b)(a-b) = a²-b²
Brug dette med a = x og b = 2, og sammenlign så de tre nævnere.
(a+b)(a-b) = a²-b²
Brug dette med a = x og b = 2, og sammenlign så de tre nævnere.
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
