Fysik
primærsiden og sekundærsiden
06. marts 2006 af
leneellen (Slettet)
jeg har godt nok en bog til at læse det i men jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det, for det er meget svært at forstå. men mit spørgsmål lyder sådan:
Hvordan er sammenhæng mellem primærsiden og sekundærsiden?
Hvordan er sammenhæng mellem primærsiden og sekundærsiden?
Svar #1
12. marts 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du tænker nok på primærsiden og sekundærsiden i en transformator.
Spænding og vindingstal er proportionale, mens strømstyrken er omvendt proportional med de to andre størrelser.
Sammenhængen mellem spændingen og vindingstallet kender du fra induktion.
Den anden sammenhæng fås ved at bragte energiregnskabet i en idealiseret tabsfri transformator.
U(p)*I(p)*t = U(s)*I(s)*t
t kan forkortes væk, og
U(p)/U(s) = I(s)/I(p)
Spænding og vindingstal er proportionale, mens strømstyrken er omvendt proportional med de to andre størrelser.
Sammenhængen mellem spændingen og vindingstallet kender du fra induktion.
Den anden sammenhæng fås ved at bragte energiregnskabet i en idealiseret tabsfri transformator.
U(p)*I(p)*t = U(s)*I(s)*t
t kan forkortes væk, og
U(p)/U(s) = I(s)/I(p)
Skriv et svar til: primærsiden og sekundærsiden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
