Matematik
Differentialregning...
06. marts 2006 af
miephantazy (Slettet)
hej jeg har en ligning, så jeg håber jeg kan få hjælp til..
f(t)= 21 + 29*e ^-0,0023 't
36= 21+29*e^-0,0023 *t...
En der måske kunne have lyst til at skrive e, ln reglerne...?
senere skal jeg bestemme f´(t)... ?
f(t)= 21 + 29*e ^-0,0023 't
36= 21+29*e^-0,0023 *t...
En der måske kunne have lyst til at skrive e, ln reglerne...?
senere skal jeg bestemme f´(t)... ?
Svar #1
06. marts 2006 af uksomi (Slettet)
Først løses ligningen
36=21+29*e^-0,0023*t
36-21=29*e^-0,0023*t
15/29=e^-0,0023*t
ln(0,517241)=-0,0023*t
t=ln(0,517241)/-0,0023=286,629
Derefter skal du finde f'(t):
Det er bare at sige
-0,0023*29*e^-0,0023*t= -0,0667*e^-0,0023*t
Jeg håber du kan bruge det til noget
36=21+29*e^-0,0023*t
36-21=29*e^-0,0023*t
15/29=e^-0,0023*t
ln(0,517241)=-0,0023*t
t=ln(0,517241)/-0,0023=286,629
Derefter skal du finde f'(t):
Det er bare at sige
-0,0023*29*e^-0,0023*t= -0,0667*e^-0,0023*t
Jeg håber du kan bruge det til noget
Svar #2
06. marts 2006 af miephantazy (Slettet)
Hm.. okay.. er du sikker på det? I følge opgaven vil det sige at det tager 286 minutter at opvarme et badekar så det er 36 grader... Tidligere regnede jeg ud at det kun tog 15 min at få badekaret 41, 5 grader..
Svar #3
07. marts 2006 af uksomi (Slettet)
Jeg er helt sikker på at min beregning er rigtig. Har du en TI-89? Det kunne måske hjælpe. For jeg er helt sikker på at det er rigtigt.
Skriv et svar til: Differentialregning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
