Matematik
beregn skæringspunkt.
07. marts 2006 af
karolinen (Slettet)
Linjen m går gennem punkterne A(1,0) og B(35,55), mens linjen n går gennem O(0,0) og C(21,34). Beregn skæringspunktet for m og n.
Svar #1
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)
går udfra at der her er tale om liniære funktunktioner. Du finder første ligningen for både m og n, da du har 2 punkter kan a findes, og derved kan linjens ligning findes. Når disse 2 er fundet, kan du enten bruge substitionsmetoden eller lige store koeficienters metode til at finde de 2 linjers skærringspunkt....
DnaDan
DnaDan
Svar #2
07. marts 2006 af karolinen (Slettet)
DnaDan -
men når jeg regner hældingskoefficienten ud giver den to forskellige tal. og hvordan finder jeg "b" til at regne linjens ligning?
men når jeg regner hældingskoefficienten ud giver den to forskellige tal. og hvordan finder jeg "b" til at regne linjens ligning?
Svar #3
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm du finder a for m således:
a=(35-0)/(35-1)=35/34
nu findes du linjens ligning:
y-y0=a(x-x0)
y-35=35/34(x-35)<=> y= 35/34x-35/34
Prøv nu at finde linjens ligning for n...
a=(35-0)/(35-1)=35/34
nu findes du linjens ligning:
y-y0=a(x-x0)
y-35=35/34(x-35)<=> y= 35/34x-35/34
Prøv nu at finde linjens ligning for n...
Skriv et svar til: beregn skæringspunkt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
