Fysik
Rubidium
11. marts 2006 af
rostock (Slettet)
Jeg får at vide, at et menneske indeholder 0,00046% rubidium, og T½ for 87-Rb er 4,8*10^10 år. De udsendte elektroner afsætter i gennemsnit hver 79 keV i kroppen, men hvad er fremgangsmåden for at beregne, hvad den årlige dosis en person modtager fra 87-Rb er?
Svar #1
11. marts 2006 af rostock (Slettet)
Jeg tænkte på noget med dosisækvivalenten H = D*Q, men det er vel ikke den, der er ment?
Svar #3
12. marts 2006 af Mani4 (Slettet)
Dosisen D findes ved at dividere energien E med massen M, altså
D = E / M
D = E / M
Svar #4
12. marts 2006 af rostock (Slettet)
Er det energien af samtlige elektroner, eller kun en enkelt? Og er det den molare masse jeg skal dele med? Endvidere forstår jeg ikke helt, hvorledes dette giver den årlige dosis?
Skriv et svar til: Rubidium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
