Matematik
Cirklens Ligning
13. marts 2006 af
jacokos (Slettet)
Jeg skal bestemme radios og koordinaterne til centrum for cirklen; og dertil har jeg fået givet 3 punkter:
A(-2;2,12) B(,135;2,64)
C(1,35;2,64) D(2;2,12)
Dvs. at jeg har fire ligninger til r^2 ikke?
Jeg sætte to af ligningerne lig med hinaden, da de har samme facit, nemlig r^2.
(-2-a)^2 + (2,12-b)^2 = (1,35-a)^2 + (2,64-b)^2
Det jeg gør nu, er at isolere a. For derefter at sætte denne værdi ind i en af de andre ligninger.
I den ligning jeg har skrevet længere oppe, får jeg a-værdien til at være:
a= -0,8(b-0,28625)
Denne værdi sætter jeg så ind:
(2-a)^2 + (2,12-b)^2 = (-1,35-a)^2 + (2,64-b)^2 , hvormed jeg får b's værdi til at være 0,28625
a = -0,8(0,28625-0,28625) <=>
a= 0
dvs. at centrum ligger i C(0;0,28625)
Eller hvad?
Nogen der gider regne efter?
På forhånd tak!
A(-2;2,12) B(,135;2,64)
C(1,35;2,64) D(2;2,12)
Dvs. at jeg har fire ligninger til r^2 ikke?
Jeg sætte to af ligningerne lig med hinaden, da de har samme facit, nemlig r^2.
(-2-a)^2 + (2,12-b)^2 = (1,35-a)^2 + (2,64-b)^2
Det jeg gør nu, er at isolere a. For derefter at sætte denne værdi ind i en af de andre ligninger.
I den ligning jeg har skrevet længere oppe, får jeg a-værdien til at være:
a= -0,8(b-0,28625)
Denne værdi sætter jeg så ind:
(2-a)^2 + (2,12-b)^2 = (-1,35-a)^2 + (2,64-b)^2 , hvormed jeg får b's værdi til at være 0,28625
a = -0,8(0,28625-0,28625) <=>
a= 0
dvs. at centrum ligger i C(0;0,28625)
Eller hvad?
Nogen der gider regne efter?
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Cirklens Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
