Matematik
Simpel Matematik
14. marts 2006 af
Pornosvend1 (Slettet)
Sidder her med en større matematikopgave, og der er ét spørgsmål jeg ikke kan greje. Virker egentlig rimelig simpelt, men jeg kan sgu ikke rigtig hitte den:
Et lån på 80.000 kr. tilbagebetales med 20 lige store årlige ydelser, hvoraf den første betales et år efter årets stiftelse.
Bestem ydelsernes størrelse, når renten er 5% p.a.
Et lån på 80.000 kr. tilbagebetales med 20 lige store årlige ydelser, hvoraf den første betales et år efter årets stiftelse.
Bestem ydelsernes størrelse, når renten er 5% p.a.
Svar #1
14. marts 2006 af Madsst (Slettet)
Nuværdien (A) af n fremtidige ens fordringer (a) må være:
A=a(1,05)^-1+a(1,05)^-2+...+a(1,05)^-19
ganges med 1,05 på begge sider fås:
1,05A=a+a(1,05)^-1+...+a(1,05)^-18
trækker vi 1,05A fra A fås:
A-1,05A=a(1,05)^-19-a <=>
(A-1,05A)/((1,05)^-19)-1)=a <=>
A=a(1,05)^-1+a(1,05)^-2+...+a(1,05)^-19
ganges med 1,05 på begge sider fås:
1,05A=a+a(1,05)^-1+...+a(1,05)^-18
trækker vi 1,05A fra A fås:
A-1,05A=a(1,05)^-19-a <=>
(A-1,05A)/((1,05)^-19)-1)=a <=>
Svar #2
14. marts 2006 af Pornosvend1 (Slettet)
Var da en rimelig spøjs måde at skrive det op på, gør mig faktisk ret så forvirret. Men har du egentlig løst helt opgaven der?
Svar #3
14. marts 2006 af Madsst (Slettet)
Det er vist en meget normal måde at gøre det på tror jeg. Det du skal finde er ydelsen. Det er altså den årlige betaling svarende til a ovenfor...
Skriv et svar til: Simpel Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
