Fysik
HJÆLP!
14. marts 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...
En stemmegaffel svinger med frekvensen 440HZ (kammertonen).
Bestem resonanskassens længde?
Hvordan gør man det?
Har siddet med opgaven i lang tid og kommer ingen vegne. Håber nogen kan hjælpe mig...
På forhånd tak!!
En stemmegaffel svinger med frekvensen 440HZ (kammertonen).
Bestem resonanskassens længde?
Hvordan gør man det?
Har siddet med opgaven i lang tid og kommer ingen vegne. Håber nogen kan hjælpe mig...
På forhånd tak!!
Svar #3
15. marts 2006 af Jonas_Rodell (Slettet)
Hmm... Det ligner et Orbit 2 spoergsmaal!!!
Det lang tid siden jeg har haft det, men tror ikke det skulle vaere helt galt i byen at sige: f= V_lyd / boelgelaengden
DVS: 440Hz= 340m/s / boelgelaengden
340m/s /440Hz = boelgelaengden = (17/22)meter.
Det kan ikke forkortes mere. Stemmegaflen fungerer som et roer der er lukket i den ene ende og i det her tilfaelde kan vi saa regne med at laengden af resonanskassen er lig med 1/4 af boelgelaengden. (Hvis det da er opgaven fra ORbit 2) Nu skal du sige (17/22) / 4 = (17/88)m, dette skulle vaere laengden af resonanskassen.
Det lang tid siden jeg har haft det, men tror ikke det skulle vaere helt galt i byen at sige: f= V_lyd / boelgelaengden
DVS: 440Hz= 340m/s / boelgelaengden
340m/s /440Hz = boelgelaengden = (17/22)meter.
Det kan ikke forkortes mere. Stemmegaflen fungerer som et roer der er lukket i den ene ende og i det her tilfaelde kan vi saa regne med at laengden af resonanskassen er lig med 1/4 af boelgelaengden. (Hvis det da er opgaven fra ORbit 2) Nu skal du sige (17/22) / 4 = (17/88)m, dette skulle vaere laengden af resonanskassen.
Skriv et svar til: HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
