Biologi

Forrådnelse...

14. marts 2006 af T.Fuglsang (Slettet)
Hej..
Mine spørgsmål er følgende:

Hvorfor kræver en forrådnelses processen ilt??

Hvad kræver den udover dette (ilt) for at kunne ske??

og hvis nogen kan forklare hvad der endelig sker når noget går i forrådnelse, altså biologisk set

Håber i forstår hvad jeg mener og at der er nogen der kan svare på det...

MVH
Fuglsang

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2006 af M-ria (Slettet)

Hej T.

Bakterierne der medvirker til en forrådnelse, kræver ikke alle ilt. Nogle bakterier, kan endda også fungere både med og uden ilt. Men aerobe bakterier kræver ilt til deres forådnelses proces.

Bakterierne har brug for energi, i form af protein, fedt og kulhydrat...

Håber det forklarde det lidt :)

Mvh Maria

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2006 af Mac3 (Slettet)

Forrådnelsesprocessen fremmes af høje temperaturer. Sammenlign et stykke kød, som ligger ude i stuetemperatur. Det går relativt hurtigt i forrådnelse, hvorimod kødet i køleskab eller fryser kan holde sig (=ikke gå i forrådnelse) helt så hurtigt.
De anaerobe bakterier har ikke nogen signifikant betydning for processen. Tænk på Grauballemanden, Tollundmanden og Egtvedpigen. De har alle ligget meget længe under anaerobe forhold, og resultatet er, at forrådnelsen er så godt som gået i stå.
Selve den biologiske proces kan jeg desværre ikke hjælpe med, så den må du prøve at søge efter.

Svar #3
15. marts 2006 af T.Fuglsang (Slettet)

Mange tak fir hjælpen. Jeg skal fremslægge om emnet i dag så det var dejligt med de hurtige svar.

MVH
Fuglsang

Skriv et svar til: Forrådnelse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.