Matematik
HJÆLP!!! -- Forskrift?
15. marts 2006 af
baloon (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig....
Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y=-2x+5 som tangent. Bestem en forskrift for f, når f'(x)=2x-4
Hvordan løser man denne opgave? Har siddet med den i lang tid og kommer ingen vegne. Derfor håber jeg at nogen af jer vil løse den, bare den ene gang. Så jeg får en bedre forståelse af denne opgavetype! Det vil hjælpe MEGET!
På forhånd tak!
Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y=-2x+5 som tangent. Bestem en forskrift for f, når f'(x)=2x-4
Hvordan løser man denne opgave? Har siddet med den i lang tid og kommer ingen vegne. Derfor håber jeg at nogen af jer vil løse den, bare den ene gang. Så jeg får en bedre forståelse af denne opgavetype! Det vil hjælpe MEGET!
På forhånd tak!
Svar #2
15. marts 2006 af ploaupripnree (Slettet)
Der er måske andre måder at gøre det her på, men...
Bare find stamfunktionen til f'(x), så finder man f(x)=x^2-4x+C
Så skal man finde C for at funktionen har tangenten y=-2x+5:
Altså -2x+5 = x^2-4x+C
x^2-2x-5+C = 0 må kun have én løsning (ét punkt, da det er en tangent), derfor må d=0.
d= (-2)^2-4*1*(-5+C) = 0
4+20-4C = 0
C = 6
f(x) = x^2-4x+6
Bare find stamfunktionen til f'(x), så finder man f(x)=x^2-4x+C
Så skal man finde C for at funktionen har tangenten y=-2x+5:
Altså -2x+5 = x^2-4x+C
x^2-2x-5+C = 0 må kun have én løsning (ét punkt, da det er en tangent), derfor må d=0.
d= (-2)^2-4*1*(-5+C) = 0
4+20-4C = 0
C = 6
f(x) = x^2-4x+6
Skriv et svar til: HJÆLP!!! -- Forskrift?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
