Matematik

Differential regning; x^2,3

16. marts 2006 af PreXus (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x) = e^x * (x^2,3 +5)
Bestem f'(x)

Mit problem er jeg ikke helt ved ved hvad (x^2,3 + 5) giver differentieret, selvfølgelig med henblik på x^2,3

Nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2006 af Peden (Slettet)

(x^2,3 + 5) differentieret giver 2,3x^1,3 skulle jeg mene.

Svar #2
16. marts 2006 af PreXus (Slettet)

kommer den så ikke til at give 2,3x^1,2

Ellers kan jeg ikke lige se logikken i den.. kan jeg få en forklaring ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2006 af GogO (Slettet)

f(x)=x^a f'(x)=a*x^a-1

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2006 af martinrv (Slettet)

formlen du skal have fat i hedder:
f(x)=x^n
f'(x)=n*x^n-1

altså får du:
f'(x) = 2,3x^2,3-1 = 2,3x^1,3

Svar #5
16. marts 2006 af PreXus (Slettet)

ahh bare lige for at jeg er sikker på at have forstået det.. dvs stod der

x^5,6 = 5,6x^4,6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2006 af filleellif (Slettet)

#5

Ja altså x^5,6 er jo ikke lig 5,6x^4,6. Men jeg ved hvad du mener og (x^5,6)' = 5,6x^4,6

Svar #7
16. marts 2006 af PreXus (Slettet)

#6 -> hehe ja lige præcis... lige mig der var lidt for hurtig :)
Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Differential regning; x^2,3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.