Matematik

hukommelsen svigter

16. marts 2006 af Stina05 (Slettet)
godaften.. jeg sidder med nogle repitionsopgaver og er gået i stå i en opgave som følgende 2^(3x+8) = 7.

uden brug af lommeregnes ska det bemærkes.

håber på et lille skub

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2006 af migmig (Slettet)

(3x+8)*log2 = log7, er vist det første der ska gøres, og så er det bare en almindelig ligning.

Svar #2
16. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

hvad sker der så med 2- tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

det tager du log til:)

Svar #4
16. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

Jeg har 2^(3x+8) = 7
jeg tager så log på begge sider
log 2^(3x+8) = log 7 eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2006 af rostock (Slettet)

log(a^n) = n*log(a), så log(2^(3x+8)) = (3x+8)*log(2) - hermed opnås, at:

3x = (log(7)/log(2))-7

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

nej du skal bruge logaritme reglen mht 2^(3x+8)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er slet ikke blevet oplyst, hvad opgaven går ud på! Under antagelse af, at bemeldte ligning skal løses, gøres det som følger:

2^(3x+8) = 7 =>
log(2^(3x+8)) = log(7) =>
(3x+8)*log(2) = log(7) =>
3x+8 = log(7)/log(2) =>
x = (log(7)/log(2)-8)/3

En afrundet værdi er

x ~ -1,731

Svar #8
16. marts 2006 af Stina05 (Slettet)

mange tak. så er jeg med.

Skriv et svar til: hukommelsen svigter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.