Matematik
Approximeren førstegradspolynomium
18. marts 2006 af
det.dean (Slettet)
Hej..
Jeg har en opgave der ca. lyder som følger:
Hastigheden v angiver stigningen i hastigheden ved stingingen af grader i C.
v = 325,11 * (1 + t/273)
Redegør for at det approximeren førstegradspolynomium er:
325,11 + 0,607 * t
hvor C er tæt på 0.
Hvad gør jeg her?? Er gået helt istå.. Nogle der kan hjælpe??
\\\\det.dean
Jeg har en opgave der ca. lyder som følger:
Hastigheden v angiver stigningen i hastigheden ved stingingen af grader i C.
v = 325,11 * (1 + t/273)
Redegør for at det approximeren førstegradspolynomium er:
325,11 + 0,607 * t
hvor C er tæt på 0.
Hvad gør jeg her?? Er gået helt istå.. Nogle der kan hjælpe??
\\\\det.dean
Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Hvis den korrekte forskrift er
v(t) = 325,11 * (1 + t/273), så er v et førstegradspolynomium, og det giver ingen mening at tale om det approksimerende førstegradspolynomium. Har du ikke skrevet forkert af?
v(t) = 325,11 * (1 + t/273), så er v et førstegradspolynomium, og det giver ingen mening at tale om det approksimerende førstegradspolynomium. Har du ikke skrevet forkert af?
Svar #2
18. marts 2006 af det.dean (Slettet)
Jo da.. Det er kvadratroden jeg mangler..
Det er:
v(t) = 325,11 * kvr(1 + t/273)
Det er:
v(t) = 325,11 * kvr(1 + t/273)
Svar #3
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Det var bedre.
Det approksimerende førstegradspolynomium er lig tangenten. Således kan en funktion f approksimeres nær (0,f(0)) ved tangenten i (0,f(0)).
Det approksimerende førstegradspolynomium er lig tangenten. Således kan en funktion f approksimeres nær (0,f(0)) ved tangenten i (0,f(0)).
Skriv et svar til: Approximeren førstegradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
