Matematik

4 andengradsligninger

20. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)
a)x^2-2X+1=0 b)3x^2-x+7=0 c)-x^2+x-1=0

d)2x^2+x-1=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2006 af Peden (Slettet)

Der er ingen der laver dine lektier for dig.

Hvis du på den anden side kom med et bud på det, eller havde specifikke spørgsmål, så er der større chance for at nogen vil se på det.

Svar #2
20. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

jeg ved ikke hvordan man løser dem.

Svar #3
20. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

fordi det var i dag vi lærte for første gang om 2.gradsligninger ,og min lærer forklarede os ikke så meget
om dem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja da disse andengradsligner har formlen:
ax^2+bx+c=0
er det bare at sætte de ind i denne formel:
(-b(+/-)(b^2-4ac)^(1/2))/ (2a)

Svar #5
20. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

hvad er b så hvis der står 2x^2+x-1=0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2006 af Græskar (Slettet)

Så er b = 1, da der står et ettal foran x'et. Man har undladt det, fordi det er underforstået.

Svar #7
20. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)

ok ,nu forstår jeg det mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2006 af Duffy

Værs'go

Ifølge algebraens fundamental-sætning har
en 2. gradsligning altid 2 løsninger,
så alle dine ligninger har følgelig
2 løsninger:



a) x^2 - 2x + 1 = 0

b) 3x^2 - x + 7 = 0

c) -x^2 + x - 1 = 0

d) 2x^2 + x - 1 = 0

---------------------

a) x^2 - 2X + 1 = 0

(x-1)^2 = 0

x = 1





b) 3x^2 - x + 7 = 0

x E {(1+i·sqrt(83))/6, (1-i·sqrt(83))/6 }






c) -x^2 + x - 1 = 0

x E {(1+i·sqrt(3))/2, (1-i·sqrt(3))/2 }






d) 2x^2 + x - 1 = 0

(x+1)*(2*x-1) = 0

x E { -1 , 1/2 }





Duffy ;-)



Skriv et svar til: 4 andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.