Studievejledning

udregne snit..

21. marts 2006 af sandi (Slettet)
Heeey,

jeg pleger at udregne snit ved at addere alle karakterene og derefter dele med antallet af karaktere.. men nu har lige fået at vide at idræt og kunsterisk fag kun tæller som en ½ karakter

hvordan udregner man så det ??
jeg har i alt 16 karaktere.. 2 af disse tæller kun som en halv karakter..??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Der er flere end 2 karakterer der kun tæller halvt. Kan ikke lige sige hvilke, men det går ud på, at hver karakter har en vægt mellem 0 og 1 (altså f.eks ½ = 0,5). Du skal multiplicere hver af dine karaktere med hver deres vægt. Disse tal skal du ligge sammen, og dividere med summen af den samlede vægt.

Ex. du har fået 6 karaktere, alle på 9.
2 vægter med 0.25, 2 med 0,5 og 2 med 1.

I alt giver det ((9+9)*0,25) = 4,5 + ((9+9)*0,5) = 13,5 + ((9+9)*1) = 31,5.

dette skal så divideres med:
(0,25+0,25+0,5+0,5+1+1)

Altså 31,5 divideret med 3,5 = 9.

Hvor meget dine forskellige fag vægter, kan du muligvis få udleveret en seddel om fra din skoles administration, ellers kan du spørge samtlige af dine faglære...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Musik tæller også kun halvt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2006 af allan_sim

#0.
Hvis du er på gammel ordning, så tæller idræt, billedkunst og musik kun halvt i årskaraktererne, og de overføres ikke som eksamenskarakterer, da man ikke kan komme til eksamen i faget (medmindre du har valgt et af fagene som valgfag, hvorefter det tæller som alle andre fag).

Hvis du er på ny ordning, er sagen lidt mere kompliceret. Her tæller alle C-niveauer med vægt 1, alle B-niveauer med vægt 1,5 og alle A-niveauer med vægt 2. Endvidere har studieretningsprojektet og almens studieforberedelse vægt 2. Hvis du får både skriftlig og mundtlig karakter i et fag, skal vægten for det pågældende fag deles ligeligt mellem de to karakterer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af bejing (Slettet)

jeg går i 1.g (nye reform) og afslutter 4 fag i år

billedkunst
samfundsfag
kemi
idræt

hvilke fag tæller for en halv karakter og hvilke for en hel karakter.

og hvor mange fag skal jeg op i til eksamen.?


håber på et svar..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2006 af allan_sim

#4.
Du afslutter med garanti ikke idræt i år, da det er det eneste C-niveau fag, der er gennemgående i alle år.

De andre fag er C-niveau fag, hvis de afsluttes efter 1 år og tæller derfor med vægt 1, jvf. #3.

Det er ikke givet, hvor mange fag du skal til eksamen i - ministeriet afgør, om det er 0 eller 1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Hmm.. hvis man afslutter 3 fag på første år, kan man så heller ikke risikere at komme op i alle 3?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2006 af allan_sim

#6.
Du kan ikke komme op i alle 3 fag som stx-elev, da det er besluttet, at flest eksaminer skal ligge sent i gymnasieforløbet.

Sagen er naturligvis en ganske anden, hvis man går på hf.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2006 af bejing (Slettet)

hvorfor afslutter jeg ikke idræt når det jo er på c-niveau..hvornår afslutter man det så. og tæller det for en halv eller hel karakter?

som #6 siger.. burde jeg ikke kunne risikere at komme op i alle 3 fag.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2006 af allan_sim

#8.
Idræt afsluttes i 3.g og tæller med vægt 1, da det er et C-niveau. Hvorfor det er sådan - tja, det står i bekendtgørelsen.

Anden del har jeg allerede svaret på, men jeg gentager da gerne: Man kommer under normale omstændigheder højst til 1 mundtlig eksamen efter 1.g. Læs evt. i følgende link under "Sommereksamen 2006" og "Antal prøver", hvis du stadig tvivler:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/admsyst/gia/2005-2006/gia1-0506.htm?menuid=150560#Sommer%202006



Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2006 af IMB (Slettet)

Det der med at foskellige niveauer har forskellige vægtning: I 1.g har de da ikke regnet det sådan?
Jeg har lige regnet mit gennesnit efter, og der er da ingen forskelligt vægtning mht. udregning af gennemsnit.
Gælder det kun på studenterbeviset?

En anden ting:
Jeg har mat A, betyder det så at mat, skr. vægter 2 og mat, mdtl vægter 2?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2006 af GogO (Slettet)

#9 :) "Anden del har jeg allerede svaret på, men jeg gentager da gerne:" Hehe... som taget ud af en politikers mund :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2006 af allan_sim

#10.
Vægtningen er ikke indregnet i Lectio, hvis I bruger det. Andre systemer kender jeg ikke til, men bare rolig - det skal nok være rigtigt på eksamensbeviset.
Mat A vægter 2 til lige fordeling mellem karaktererne, dvs. den mundtlige vægter 1 og den skriftlige vægter 1.

#11.
Det var den høflige udgave af "Så læs dog hvad jeg har skrevet!" :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Du virker ikke særlig intelligent sandi. Hvad mon din IQ er? Du kan maile den til min email.

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2006 af IMB (Slettet)

#12
Ja, vi bruger Lectio.
Personligt har jeg ikke noget imod, at gennemsnittet ikke regnes med vægtning, da det ville trække mit gennemsnit ned, men det giver da et mere reelt billed. Isæt hvis man får et chok ved afgangsbeviset.
Det kan da ikke være så svært at lave det om, især ikke når Lectio allerede opererer med A-, B- og C-niveauer. Jeg går ned og spørger i morgen...

Ok, nu forstod jeg det med mat A. Jeg går ud fra, at det også er sådan i b-niveaufag, hvor man får to karakterer.

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2006 af allan_sim

#14.
Lectio er et kommercielt foretagende ejet af firmaet MaCom. Derfor kan din skole sandsynligvis ikke lave det om, men firmaet er meget flinke til at justere på de ting, der dukker op (systemet er stadig ungt), så det vil sikkert blive justeret, når den endelige udformning af de fremtidige beviser er klar. Måske afventer man indførelsen af den nye karakterskala, så man kan slå to fluer med et smæk.

Ja, princippet med vægtning på begge karakterer gælder også B-niveau.

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. marts 2006 af IMB (Slettet)

Ok, men så må det jo gøres pr. håndkraft indtil da. Jeg havde glemt alt om den nye karakterskala. Indføres den også for folkeskole + videregående efter sommerferien?

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. marts 2006 af allan_sim

#16.
Den indføres i ungdomsuddannelserne (stx, hhx, htx og hf) fra august 2006, alle andre steder fra august 2007.

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. marts 2006 af IMB (Slettet)

Hvorfor indføres det ikke i folkeskolen først?

Brugbart svar (0)

Svar #19
21. marts 2006 af allan_sim

#18.
Der er tradition for, at ungdomsuddannelserne er prøveklude, hvad sådanne ting angår. Det findes der sikkert mange gode grunde til - og tilsvarende dårlige :-)

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

allan_sim: Kommer elever under den gamle ordning også til at få karakterer efter den nye skala, eller er den kun for elever under den ny reform?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.