Matematik

vinkel - eksempel

22. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at konstruere et eksempel, hvorpå jeg viser at vinklen mellem to parallelle linier er nul grader?

det skulle gerne være via vektorregning. og hvilke tal der benyttes et komplet ligegyldigt. det er freemgangsmåden jeg ikke ved hvordan løber.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2006 af Peden (Slettet)

Tegn to linier, tegn derefter en linie der skærer dem begge. Ved hjælp af den tredje linie kan du regne dig frem til alle de nødvendige vinkler og forhåbenligt slutte at vinklen er 0 grader. De

Svar #2
22. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

det skulle gerne være vha vektorregning, altså ved at kigge på retningsvektorerne, at jeg skulle kunne slutte, at der er en vinkel på nul grader.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2006 af lany (Slettet)

Benyt evt. skalarproduktet til at beregne vinklen mellem retningsvektorerne for to parallelle linjer.

Svar #4
22. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

men jeg ved ikke hvordan jeg skal finde koordinater til to opdigtede, parallelle vektorer..

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

To vektorer u og v er parallelle hvis det gælder at:

u = v*t

Eller med koordinater, u=[x1,y1] og v=[x2,y2]:

[x1,y1] = t*[x2,y2] = [t*x2,t*y2]

Prøv så at finde vinklen mellem de to vektorer [x2,y2] og [t*x2,t*y2].

Svar #6
22. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

tak.
jeg har den.

Skriv et svar til: vinkel - eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.