Fysik
linser
22. marts 2006 af
white_angel (Slettet)
En samlelinse har brændvidde 25 cm.
Bestem billedvidden,his genstandsvidden er 1,40 m. Hvad bliver forsørrelsesfaktoren i dette tilfælde?
1/f-1/g=1/b 1/25 -1/140=0,03286
0,03286^-1= 30,43cm
m=-b/g -30,43/140=-0,2173
m=forstørrelsefaktoren
b)Hvor langt foran linsen skal en genstand anbringes ,for at billedet dannes 26 cm bag linsen ? Hvor stor er forstørrelsefaktoren?
Plese hjælp mig med den opgave
Bestem billedvidden,his genstandsvidden er 1,40 m. Hvad bliver forsørrelsesfaktoren i dette tilfælde?
1/f-1/g=1/b 1/25 -1/140=0,03286
0,03286^-1= 30,43cm
m=-b/g -30,43/140=-0,2173
m=forstørrelsefaktoren
b)Hvor langt foran linsen skal en genstand anbringes ,for at billedet dannes 26 cm bag linsen ? Hvor stor er forstørrelsefaktoren?
Plese hjælp mig med den opgave
Svar #2
22. marts 2006 af sdj (Slettet)
Har desværre ikke tid til at hjælpe, men kan sige så meget brændvidde skal være i m
Skriv et svar til: linser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
