Biologi

Biologi i gymnasiet

22. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)
Jeg har valgt en studieretning, hvor biologi er på B-niveau, men jeg ønsker at gøre det til A-niveau, når det kommer til det. Det der undrer mig er, at jeg ikke har haft en eneste biologitime (ud over de fra grundforløbet) endnu. Og på skemaet for resten, som det er nu, kan jeg heller ikke se nogen biologitimer.
Er der nogen, der ved om, det er meningen, at man først næste år skal begynde biologiforløbet?

Og nu da jeg har oprettet et indlæg vedrørende biologi, kan jeg lige så godt stille et andet spørgsmål, som jeg af gode grunde ikke har kunnet få et svar på. (Jeg fik nemlig ikke stillet min forhenværende biologilærer spørgsmålet og han er nu desværre gået på pension):
Hvad lærer man bl.a. i biologi i gymnasiet på det ønskede A-niveau? Jeg har en nogenlunde idé om det, men vil gerne have det uddybet lidt, hvis nogen vil gøre sig den ulejlighed.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Svar på spørgsmål:

Se din gymnasiebekendtgørelse, her er et link:
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/lov/bilag3.htm

Svar #2
22. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#1 Tak for svaret. Det burde jeg selv have tænkt på. Første spørgsmål er stadig ikke besvaret og så vidt jeg kan se, er der ikke et svar på dét i linket. Men igen tak.
- Jeg synes især at evolution og etologi er interessant, men det kan måske skyldes, at jeg ikke har haft de andre emner. Ifølge bekendtgørelsen er etologi ikke umiddelbart en del af, hvad man skal lære. Kan man vælge etologi, som det valgfrie projekt eller hører det slet ikke inde under faget biologi, men til gengæld psykologi?

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2006 af Græskar (Slettet)

Etologi er ikke en del af bio A, og det hører heller ikke til psykologi.

Jeg er også 1.g'er og har bio A som studieretningsfag.
I en af de første timer af bio gav vores lærer et overblik over det, vi skulle lære i alle tre år. Den har jeg desværre smidt væk nu...
Hvis det er, kan du låne bogle biologibøger for stx på biblioteket, det siger som regel mere end bekendtgørelse, hvor du ikke kender størstedelen af begreberne. Jeg lånte en kemibog og bladrede lidt i den, og nu har jeg tænkt mig at tage kemi A i stedet for mat A (det var ellers planen), selvom en masse fraråder mig det.
Det seje ved dem kombination er, at det ikke var muligt at tage den før reformen :)

Men alt i alt kommer det an på, hvad du vil efter gym.

Skriv et svar til: Biologi i gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.