Fysik
til på fredag( HJÆLP)
22. marts 2006 af
chika (Slettet)
hey alle sammen
jeg har bruge for en der kan hjæpe mig med at kigg på min aflevering,og se om der er noget fejl i den. jeg skal aflever det i overmorgen (på fredag) så please hjælp mig en eller anden....:(
tusind tak.
her er de tre opgaver:
Opgave 1:
Vi ser på en lysstråle, der bliver brudt i en grænseflade mellem luft og glas (lyset kommer fra luft og går ned i glasset).Lysets hastighed i luft er c = 3,0 * 10^8 m/s. Lysets hastighed varier en smule fra glassort og med bølgelængden. Vi ser i nedslående spørgsmål på forskellige glassorter og en bestemt bølgelængde:
i = 30,0o og b = 19,4o .
a) Beregn lysets fart i glasset.
Formlen: n1 * sin(Q1) = n2 * sin(Q2)
Vi ved at brydningsindekset for luftet er lige med 1. Så bliver ligningen:
sin(i) = n2*sin(b)
nu kan vi isolere n2:
n2=sin(i)/sin(b)
n2=sin(30)/sin(19,4)
n2 er brydningsindeks for glasset
Nu finder vi lysets fart i glasset.
Formlen: Ci glas=Ci luft/nglas
C for luft = 3*108m/s
Cglas=3*108/1,888nglas = 1,588
b) Hvilken slags glas er der tale om i spørgsmål a)
Når vi har fundet n for glasset så kan man finde hvilken slags glas der er tale om… det kan man gøre ved at kig i Databogen:(
Er der nogen der har en databog, har faktisk ikke selv en, så det vil være rart hvis nogen vil hjælpe mig med at finde ud af hvikle slags glas der er tale om, TAK:)
c) i = 25, 4 o og vglas = 1,84*10^8m/s.
Beregn brydningsvinklen
Formlen: : Ci glas=Ci luft/nglas
vglas = 1,84*10^8m/s/
n= 3,0*10^8 m/s / (1,84*10^8m/s) = 1,63043
Vi kender begge hastigheder så kan vi finde n2.
n2= 3,0*10^8 m/s / (1,84*10^8m/s) = 1,63043
når vi har fundet n2, så kan du bruge
Formlen: nl*sin(i) = n2*sin(b)
hvor n1=1 .
fra opgaven bliver vi spurgt om at finde brydningsvinkel, altså vinkel b:
sin(b)=sin(i)/n2
sin(b)=sin(25,4)/ 1,63 =
dernæste kan du tage sin-1(b) på lommeregneren… så finder du b.
sin (b)= sin
opgave 2:
2)
Et lysstråle bliver brudt i en diamant i retning fra diamanten til luften. Indfaldsvinklen er i= 15,0 o og brydningsvinklen er b=38,7 o .
Indfaldsvinklen er (i) = 15,0o
Brydningsvinklen er (b)= 38,7o
C for lyset er 3*108m/s
Beregn diamantens brydningsindeks.
Formlen: nl*sin(i) = n2*sin(b)
Vi ved at lyset kommer fra diamant til luften
n1= diamantens brydningsindeks
n2= luftens brydningsindeks=1
n1=sin(b)/sin(i) < = >sin(38,7)/sin(15) < = > 2,415
Opgave 3:
Beregn frekvensen og perioden af lys med bølgelængden 500 nm.
Formlen: f= c/
f= c/ =3*108(m/s)/(500*10-9m)
når vi har fundet f så kan vi også beregne perioden:
Formlen: f=1/T < = > T=1/f
b) nu har vi frekvensen og vi kender lysets hastighed:
f=c/ < = > =c/f=3*108(m/s)/(4,29*1014 Hz)
jeg har bruge for en der kan hjæpe mig med at kigg på min aflevering,og se om der er noget fejl i den. jeg skal aflever det i overmorgen (på fredag) så please hjælp mig en eller anden....:(
tusind tak.
her er de tre opgaver:
Opgave 1:
Vi ser på en lysstråle, der bliver brudt i en grænseflade mellem luft og glas (lyset kommer fra luft og går ned i glasset).Lysets hastighed i luft er c = 3,0 * 10^8 m/s. Lysets hastighed varier en smule fra glassort og med bølgelængden. Vi ser i nedslående spørgsmål på forskellige glassorter og en bestemt bølgelængde:
i = 30,0o og b = 19,4o .
a) Beregn lysets fart i glasset.
Formlen: n1 * sin(Q1) = n2 * sin(Q2)
Vi ved at brydningsindekset for luftet er lige med 1. Så bliver ligningen:
sin(i) = n2*sin(b)
nu kan vi isolere n2:
n2=sin(i)/sin(b)
n2=sin(30)/sin(19,4)
n2 er brydningsindeks for glasset
Nu finder vi lysets fart i glasset.
Formlen: Ci glas=Ci luft/nglas
C for luft = 3*108m/s
Cglas=3*108/1,888nglas = 1,588
b) Hvilken slags glas er der tale om i spørgsmål a)
Når vi har fundet n for glasset så kan man finde hvilken slags glas der er tale om… det kan man gøre ved at kig i Databogen:(
Er der nogen der har en databog, har faktisk ikke selv en, så det vil være rart hvis nogen vil hjælpe mig med at finde ud af hvikle slags glas der er tale om, TAK:)
c) i = 25, 4 o og vglas = 1,84*10^8m/s.
Beregn brydningsvinklen
Formlen: : Ci glas=Ci luft/nglas
vglas = 1,84*10^8m/s/
n= 3,0*10^8 m/s / (1,84*10^8m/s) = 1,63043
Vi kender begge hastigheder så kan vi finde n2.
n2= 3,0*10^8 m/s / (1,84*10^8m/s) = 1,63043
når vi har fundet n2, så kan du bruge
Formlen: nl*sin(i) = n2*sin(b)
hvor n1=1 .
fra opgaven bliver vi spurgt om at finde brydningsvinkel, altså vinkel b:
sin(b)=sin(i)/n2
sin(b)=sin(25,4)/ 1,63 =
dernæste kan du tage sin-1(b) på lommeregneren… så finder du b.
sin (b)= sin
opgave 2:
2)
Et lysstråle bliver brudt i en diamant i retning fra diamanten til luften. Indfaldsvinklen er i= 15,0 o og brydningsvinklen er b=38,7 o .
Indfaldsvinklen er (i) = 15,0o
Brydningsvinklen er (b)= 38,7o
C for lyset er 3*108m/s
Beregn diamantens brydningsindeks.
Formlen: nl*sin(i) = n2*sin(b)
Vi ved at lyset kommer fra diamant til luften
n1= diamantens brydningsindeks
n2= luftens brydningsindeks=1
n1=sin(b)/sin(i) < = >sin(38,7)/sin(15) < = > 2,415
Opgave 3:
Beregn frekvensen og perioden af lys med bølgelængden 500 nm.
Formlen: f= c/
f= c/ =3*108(m/s)/(500*10-9m)
når vi har fundet f så kan vi også beregne perioden:
Formlen: f=1/T < = > T=1/f
b) nu har vi frekvensen og vi kender lysets hastighed:
f=c/ < = > =c/f=3*108(m/s)/(4,29*1014 Hz)
Skriv et svar til: til på fredag( HJÆLP)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
