Matematik
ortogonale vektorer
23. marts 2006 af
rizza (Slettet)
Vektor a= (2t+1) over 1
Vektor b= 6 over (t+1)
Hvordan bestemmes t så de to vektorer er ortogonale?
Vektor b= 6 over (t+1)
Hvordan bestemmes t så de to vektorer er ortogonale?
Svar #1
23. marts 2006 af rizza (Slettet)
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses at
f(3)=40
f(5)=160
Bestem en forskrift??
Altså 40=a^3 og 160 = a^5
Jeg kan huske noget med at man dividere men ikke helt hvordan?
f(3)=40
f(5)=160
Bestem en forskrift??
Altså 40=a^3 og 160 = a^5
Jeg kan huske noget med at man dividere men ikke helt hvordan?
Svar #3
23. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hvis to vektorer er ortogonale, er deres skalarprodukt 0. Løs derfor a*b=0.
For en funktion f(x)=b*a^x er a givet ved
a=(y2/y1)^(1/[(x2-x1]).
Herefter kan b findes ved indsættelse.
For en funktion f(x)=b*a^x er a givet ved
a=(y2/y1)^(1/[(x2-x1]).
Herefter kan b findes ved indsættelse.
Svar #5
28. marts 2006 af K-J (Slettet)
Gælder det også i rummet kom jeg til at tænke på at to vektorer er ortogonale når deres skalarprodukt er 0?
Skriv et svar til: ortogonale vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
