Matematik

2005-8-8 SF

26. marts 2006 af E=m*c^2 (Slettet)
jeg er der ikke nogen som kan hjælpe mig med at lave opgave 7 fra eksemenssættet 2005-8-8 SF udenhjælpemidler.

I opgave 8 ved keg ikke hvordan man kan finde de 2 nulpunkter eller argumentere at der netop er 2 nulpunkter.

Håber at der er nogen som kan hjælpe mig.

I kan finde sættet på følgende link

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0588SF.pdf


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

7) sin v = 2/3.

Indsæt derefter i grundrelationen
cos^2(v)+sin^2(v) = 1
og beregb cos v.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

Skægt. Jeg sidder også og regner på de samme opgaver.. Skal vi tjekke facit med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

8) Når f(x) har netop to nulpunkter er der en dobbelt rod. For at bestemme dobbeltroden skal du løse ligningen f'(x) = 0.
Løsningen er x = +-1.
Ved at sætte ind kan du se at x=-1 er en dobbelt rod.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

Nu er det uden hjælpemidler. men prøvede at tegne den ind på lommeregneren og deraf ses det at funktionen skærer x-aksen 2 steder, nemlig -1 og 2. ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Derfor er x=-1 en dobbeltrod. Den er både en løsning til f'(x)=0 og til f(x)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

Ja den er jeg med på. Men der skal gøres rede for at funktionen f har netop 2 nulpunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Et tredjegradspolynomium der har to lokale ekstremum (f'(x)=0 <=> x=+-1) og en dobbeltrod må altid have en anden rod (her x=2).
Funktionen går jo mod oo og mod -oo, når x går mod +-oo.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

et rod i en funktion er det samme som funktionens nulpunkt, korrekt?
findes der en metode til at løse ligningen x^3-3x=2 uden at prøve sig frem?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Nej, men du har ikke brug for at bestemme x=2. Du ved at der er en rod mere, men skal ikke bestemme den.

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

så det vil være tilstrækkeligt at besvare som i #7?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2006 af fixer (Slettet)

#8-#9
Nej, det er ikke rigtigt.

En rod er en løsning til en algabraisk ligning.

Et nulpunkt for en reel funktion f er en værdi af den uafhængige variable x, således at f(x) = 0.

En rod og et nulpunkt er derfor ikke ensbetydende.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2006 af Alima (Slettet)

#11, oki tak for rettelsen.

kan du hjælpe mig med følgende opgave:
Bestem det andengradspolynomium P, der tilfredsstiller differentialligningen 2xP´(x) = P(X)-2x^2+1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

Jeg sidder endelig med opgave 10 i samme sæt, som der henvises til i #0.

Jeg har bestemt længden af h ved at bruge pythagoras, idet h^2=(sqr(40))^2+2^2

men noget vanskeligere bliver det, når sidelængden c skal beregnes. ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. marts 2006 af Jelly (Slettet)

kan du skrive præcis hvilke problemer du har med opg. 10.

Skriv et svar til: 2005-8-8 SF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.