Matematik

I need help!!

26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)
Hejsa nu har jeg været i gang med at løse eksamensættet for august 2000 men jeg er kommet i stå i en underopgave...

Nogen der kan hjæpe mig med at løse eller give hinst til spørgsmål 2 i opgave 6a`??

2) Bestem udtrykt ved radius x udgiften til kanten omkring blomsterbeddet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af Peden (Slettet)

Har du ikke mulighed for at linke til opgaven, eller skrive den ind. Det er jo ikke alle her der har opgaven liggende.

Svar #2
26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

jo da undskyld troede jeg havde gjort det... ahh sorry.. :(

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-6M.pdf


Svar #3
26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

er der mogen der kan hjælpe....???

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

v = 36000/(PI*x^2)

Prisen for de lige sider er 2*x*150=300x.

Da omkredsen af en cirkel er= 2pi*r er længden af buekanten
2*pi*x*v/360.
Indsæt v og gang med 200.

Svar #5
26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

har du 36000 fra at sige 360*100 m^2???

så udgiften er:

v = 36000/(PI*x^2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Svar #7
26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

undskyld spørger lige én gang til...

men ska der ik stå:

v = 36000/(2PI*x^2)

fordi det er jo 2pi*r??

så skal der ik stå 2pi*x^2 i stedet???

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

OK, v er ikke udgiften v er gradtallet

v = 36000/(pi*x^2)

Udgiften til cirkelbuen er

2*pi*x*v/360*200 = 40000/x


Svar #9
26. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

er lidt forvirret.. :{}

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Gradtallet for buen
100 = v/360*pi*x^2 <=> v = 36000/(pi*x^2).

Længden af buen
Omkredsen af en virkel er O = 2*pi*r
Cirkelbuens længde er derfor
2*pi*x*v/360 = 200/x

Prisen for buen
200/x*200 = 40000/x

Prisen for de lige sider er stadig

2*150*x = 300x

Prisen i alt

40000/x+300x

Skriv et svar til: I need help!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.