Fysik

Henfaldskonstant

26. marts 2006 af saab88 (Slettet)
Kr-85 henfalder ved en betaproces med en halveringstid på 10,7 år.

For at bestemme henfaldskonstanten har jeg gjort således:
t½ = 10,7*365*24*60*60 = ca. 3,37*10^8s.
k = in(2)/3,37*10^8 = 2,06*10^7 s^(-1)

Men det stemmer ikke overens med facitliste...
Har jeg gjort noget forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

hvad siger facitlisten? for jeg kan ikke umiddelbart se nogle fejl i din udregninger..

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af KickAzz (Slettet)

Du har sikkert glemt at tage højde for parenteserne da du dividerede med '3,37*10^8 s'.

k = (ln 2)/(T_½) = ln 2 / 337435200s = 2,05 * 10^(-9) s^(-1)

Svar #3
26. marts 2006 af saab88 (Slettet)

Svaret står faktisk ikke i facit! Jeg havde overset at lige netop denne opgave (og den sidste) ikke står der!
:S

Og forresten jeg har prøvet med paranteser... det virker ikke...

Men finder man in på lommregneren ved at gå ind på Catolog-knappen?

Svar #4
26. marts 2006 af saab88 (Slettet)

in = ln(2)
jeg skrev forkert

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

den ligger som en almindelig knap i venstre spalte på en Ti-84 plus:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af mathon

ln(2)/(10.7 år)=2.0528*10^-9 Hz, som ikke svarer helt til din beregning

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2006 af FSMism (Slettet)

Men husk nu at selvom det er enheden 1/s - er det ikke lig med Hz, med derimod becquerel....

Hvis du har fysikkens verden 2, står det på side 172 nederst.

Skriv et svar til: Henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.