Fysik

ballon

27. marts 2006 af stumpL (Slettet)
til en ballon skal der bruges 5,5*10^4m^2 af plastmaterialet.
Plastmaterialet har tykkelsen 0,095mm og densiteten 960kg/m^3.

a) beregn ballonposens masse.
hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Kom med dit eget bud.

Svar #2
27. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#1
gange alle 3 tal sammen..
men er i tvivl med enhederne..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det lyder fornuftigt at multiplicere de tre størrelser! Husk, at

0,095 mm = 9,5*10^(-5) m

Nu har du det hele i SI-enheder, og så er det bare at gange hele ``svineriet'' sammen.

Svar #4
27. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#3
mange tak...
tænkte nok der var noget med enhederne... er ret dårlig til at se hvilken en der skal laves om...

Svar #5
27. marts 2006 af stumpL (Slettet)

det blir så 5016 kg?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det skal nok passe; et hurtigt overslag siger mig at det ikke er helt ved siden af, men jeg gider ikke til at regne det ud.

Svar #7
27. marts 2006 af stumpL (Slettet)

man får så at vide, at ved starten af opstigningen vil ballonposen lang fra blive helt udspilet, og heliumgassen i den forventes at have temp.=15 grader, trykket=101kPa og rumfang=5300m^3.
I højden 40km over jordoverfladen er temp=-25 grader, trykket=385Pa.

b)beregn rumfanget af heliumgassen i ballonen, når ballonen kommer op i 40 kilometers højde.

har ingen anelse til hvordan jeg finder dette rumfang..

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Brug idealgasligningen, der er en ``god nok'' approksimation til virkeligheden.

Jeg har ikke tid til at hjælpe mere i aften, så ``godnat!'' herfra.

Svar #9
29. marts 2006 af stumpL (Slettet)

b)beregn rumfanget af heliumgassen i ballonen, når ballonen kommer op i 40 kilometers højde.

har ingen anelse til hvordan jeg finder dette rumfang..

Skriv et svar til: ballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.