Matematik

eksponentialfunktions stigningstal

27. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0582.pdf

Opg 3)

Jeg har fundet b = 700 og det gjorde jeg da a^0 leddet lader ligningen stå i y=b og så kunne jeg udfra tabellen aflæse det , er dette rigtigt ?

og mit egentlige spørgsmål

bestem a

jeg prøvede mig igen ud fra værdierne y = 700 og x = 0 og så lyder ligningen

700 = 700*a^0 , jeg regner på det =>
a^0 = 700/700(1)

0*lna = 1

men herfra kan jeg ikke komme videre da jeg ikke kan dividere med 0, er der nogle der kan hjælpe mig jeg har dummet mig. er det valget af 0 som x-værdi ?

Svar #1
28. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

Jeg er også meget i tvivl angående opg d) i opg 4)

dvs beyt modellen til at bestemme den årlige procentvise tilvækst.

er det at regne forskellen fra det oprindelige ud i procent dvs.

(forskel/oprindelige) * 100 % =>

(1800/700)*100 = 257 % , er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2006 af jgthb (Slettet)

det er rigtigt med b.

angående a: du skal tage et andet koordinatsæt, eksempelvis f(8)=2500. det du faktisk løser er jo en ligning med to ubekendte

Svar #3
28. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

Tak for hjælpen jgthb.

Jeg kiggede på opg. 6a)
herunder opg c)
der lyder , beregn afstanden fra punktet T til t_1

jeg går udfra jeg skal benytte formlen for afstanden mellem to punkter, mit problem er blot hvordan ved jeg hvilket punkt på t_1 der er tættest på T .

Jeg undrer mig jeg vil blive ved med at tænke over den men hvis der er noget hjælp ville jeg være glad for at høre det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af jgthb (Slettet)

den årlige procentvise tilvækst er bestemt ved a-1. Læs eventuelt om vækstrate og rente (i bog 1 fra 1.g)

6a. du skal bruge distanceformlen for punkt til linje. står også i bogen fra 1.g


Svar #5
28. marts 2006 af Merit-HB (Slettet)

Du har været til stor hjælp jgthb. Jeg bliver nød til at gå i seng nu så jeg er frisk på en terminsprøve imorgen. Held og lykke mig :D

Sov godt hilsen henrik

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2006 af jgthb (Slettet)

det var så lidt. held og lykke

Skriv et svar til: eksponentialfunktions stigningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.