Matematik

2 opgaver???

29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)
Så dan lyder disse opgaver..

BEstem den mindste y-værdi for andengradspolynimiet?

1. Y= xianden-20x+51????
ex: a=1, b=-20 og C=51?? er der den rigtige vej???

2. Y=-2xianden-6x+7 tegn?
ex: a=??, b=-6 C= 7?????

Jeg forstår det simpelthen ik

Ps: facit= opg 1(1/2, - 25/4: ingen skæringergspunkter???

opg2=x=-3/2 = facit????

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

enten har den, det laveste punkt i toppunktet, dette er hvis der står (+a), men hvis der derimod står (-a) betyder dette at y-værdien bliver uendelig stor...

Svar #2
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

men selve opagver?


er et sådan jeg skal løse det? ved ikke helt hvordan man løser opgaverne?

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du har en formel for et toppunkt, og derved kan du finde toppunktet, som enten er et maximum eller et minimum, hmmm hva mener du forresten med skærringer? mener du skærringen med x-aksen?

Svar #4
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

xt=-b/2a??

xt=-d/4a???

Ja...det er disse formel....jeg har brugt til det andre opgaver....men disse opgaver er lidt svært??

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

1:x^2-20x+51
dermed er:
a=1
b=-20
c=51

2:-2x^2-6x+7
dermer er:
a=-2
b=-6
c=7

nu kan du godt se det ikk?... nå men jeg smutter hej hej

Svar #6
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

hmm...jarh det viste jeg godt i forvejen? men for det ikke samme, som facit????


Andre som kan hjælpe mig???

Svar #7
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

hmm...jarh det viste jeg godt i forvejen? men for det ikke samme, som facit????


Andre som kan hjælpe mig???

Svar #8
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

hmmm :(

Skriv et svar til: 2 opgaver???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.