Matematik

Statistik.

29. marts 2006 af Amigo (Slettet)
Hej folkens.

Jeg er i færd med at lave en længere matematikrapport om emnet statistik.

'Sandsynligheden for, at en tilfældigt valgt fødende kvinde er under 22 år, betegnes P(X
Hvad er X i den sammenhæng?

På forhånd tak.

Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af IMB (Slettet)

Den stokastiske variabel X er i dette tilfælde antal år (da hun skal ævre under 22 år).

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Hvordan ser din model ud?

Svar #3
29. marts 2006 af Amigo (Slettet)

Men kan man ikke definere X nærmere? Jeg forstår ikke helt, hvordan man så kan sige, at det er sandsynligheden for, at 22 er større end en tilfældig variabel? Man må da kende X?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2006 af IMB (Slettet)

Her er et eksempel:
Du har lavet et sildeben.

Øverst er den stokastiske variabel t givet. Dette er år - fx 22, 23 og 24 år
Nederst er sandsynligheden for, at X=t givet, hvilket skrives som P(X=t).

Det bliver meget mærkeligt. Jeg har ikke de store pædagogiske evner. Forstå du, hvad jeg mener?


Svar #5
29. marts 2006 af Amigo (Slettet)

Det er bekendt, at den ældste fødealder er '40-'.

Nogenlunde, men så er den stokastiske variabel vel den ældste alder, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2006 af IMB (Slettet)

Nej, den stokastiske variabel er alle aldre fra den mindste værdi du har, fx 18 år, til den største værdi 40=


En stokastisk variabel kan du oversætte til "en tilfældig variabel". Du skal ikke lægge så stor vægt på ordet, det betyder reelt ikke noget. Det er matematikernes mærkelig måde at få folk til at føle sig uvelkomne :)

Svar #7
29. marts 2006 af Amigo (Slettet)

Nej, den stokastiske variabel er alle aldre fra den mindste værdi du har, fx 18 år, til den største værdi 40=

DER FIK DU MIG TIL AT FORSTÅ DET!!!!!!

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2006 af IMB (Slettet)

Jamen, velbekommen da :)

Skriv et svar til: Statistik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.