Matematik

hjælp til vektorer

30. marts 2006 af joakimj (Slettet)
Hey er der nogle som kan hjælpe mig med følgende opgave:

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer a=(-1,3) og vektor b=(3,-3)

Vi skal bestemme vinklen mellem vektor a og b.

Jeg har prøvet at anvende formlen cosv= a*b/|a|*|b|, men når jeg skal sige cos^-1(ans) gider den ikke... hvad får i andre den eller er der andre metoder...


derudover skal jeg bestemme koordinatsættet til projektionen af vektor a+2b på vektor b.

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af allan_sim

#0.
Prøv at skrive dine mellemregninger op herinde, så kan folk bedre hjælpe dig.

Har du i øvrigt husket at sætte parentsen om hhv. tæller og nævner ved indtastning på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2006 af piper (Slettet)

v = acos((a*b)/(|a|*|b|))

Hvis du ikke kan finde ud af at få det til at gå op så regn først a*b ud.. så får du et tal.. Regn derefter |a|*|b|. Så tag acos til brøken

acos er det samme som cos^-1

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af piper (Slettet)

Udregn først a+2b og brug derefter projektionsformlen i den anden opgave.

Svar #4
30. marts 2006 af joakimj (Slettet)

Hey #1 og #2, jeg har fået følgende vektor a*b=(-1)*3+3*(-3)=-12
|a|=kvadratrod 10
|b|=kvadratrod 18
derefter cosv= a*b/|a|*|b| = -12/((kvadratrod 10)(kvadratrod 18))= -0,894427191=ans => cos^-(ans)= lommeregneren siger "Ma ERROR"

:-/ hmm

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af sontas (Slettet)

Du har har de rigtige tal, men ved ikke hvad der sker for din lommeregner. Den spidse vinkel er ca. 26,57grader


Skriv et svar til: hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.