Matematik

Integral! dejligt med hjælp..

30. marts 2006 af baloon (Slettet)
Nogen der kan give mig nogle hints?

S x - 1.5 / sqrt(x^2-3x+2)


S - 1.5 / sqrt(x^2-3x+2) *x

er t = sqrt (x^2-3x+2) ? kan man ikke omskrive den?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af sontas (Slettet)

jeg antager vi taler om følgende integral :

S ((x - 1.5 )dx) / sqrt(x^2-3x+2)

sættes t = x^2-3x+2 fås så :

dt/dx = 2x-3 <=> 0,5*dt = dx(x-1,5)

dvs :

S (0,5dt) /(sqrt(t)<=>
0,5*S 1/((sqrt(t))*dt


Svar #2
30. marts 2006 af baloon (Slettet)

nogen der kan komme med hints?

Svar #3
30. marts 2006 af baloon (Slettet)

dvs

S -1.5 / sqrt (t) * 1x/(2x-3)


hvad gør jeg nu?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af sontas (Slettet)

Jeg kan ikke lige gennemskue hvad du laver. Du skal bare indsætte
t = x^2-3x+2 i det jeg har skrevet i #1, så har du løst opgaven.

Svar #5
30. marts 2006 af baloon (Slettet)

dvs. svaret er:

0,5* S 1/((sqrt(x^2-3x+2))*dt


kan man ikke gøre det enklere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2006 af mathon

fortsæt sontas beregning:

0.5*S1/sqrt(t)*dt = 0.5*2*t^(1/2) <=>

sqrt(t)=sqrt(x^2-3x+2), hvoraf

S ((x - 1.5 )dx) / sqrt(x^2-3x+2) =

sqrt(x^2-3x+2)+k

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvordan skal det overhovedet forstås? Jeg forstår ikke din notation.

Svar #8
30. marts 2006 af baloon (Slettet)

tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Integral! dejligt med hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.