Matematik
Logaritmer ..?
30. marts 2006 af
Stine, 1.A (Slettet)
Er der noget jeg slet ikke kan se logikken i, må det da næsten være logaritmer. En der har en letforståelig definition på det, en forklaring på hvad det præcis betyder, eller en helt tredje metode, hvorpå jeg endelig kan se ideen..?
Du er en skat!
Du er en skat!
Svar #1
30. marts 2006 af filleellif (Slettet)
Hvis du tager 10-tals logaritmen, så er log(x) det tal, som 10 skal opløftes i for at få x. Dvs. log(1)=0 (10^0=1), log(10)=1 (10^1=10), log(100)=2 (10^2=100) osv.
På samme måde med ln (den naturlige logaritme). Her er det bare hvad e skal opløftes i for at give x i ln(x). Desuden er den naturlige logaritme defineret som den logaritmefunktion, hvor (ln(1))'=1, dvs., at tangenthældningen i x=1 er 1.
Hjalp det på forståelsen ? Ellers spørger du bare..
På samme måde med ln (den naturlige logaritme). Her er det bare hvad e skal opløftes i for at give x i ln(x). Desuden er den naturlige logaritme defineret som den logaritmefunktion, hvor (ln(1))'=1, dvs., at tangenthældningen i x=1 er 1.
Hjalp det på forståelsen ? Ellers spørger du bare..
Svar #2
31. marts 2006 af sigmund (Slettet)
På http://mathworld.wolfram.com/Logarithm.html står der:
The logarithm log_b(x) for a base b and a number x is defined to be the inverse function of taking b to the power x, i.e., b^x. Therefore, for any x and b,
x = log_b(b^x), or equivalently,
x = b^(log_b(x)).
Giver dette mening?
Dette er sådan set det samme som #1 siger.
The logarithm log_b(x) for a base b and a number x is defined to be the inverse function of taking b to the power x, i.e., b^x. Therefore, for any x and b,
x = log_b(b^x), or equivalently,
x = b^(log_b(x)).
Giver dette mening?
Dette er sådan set det samme som #1 siger.
Svar #3
31. marts 2006 af Sofia :) (Slettet)
Vi har bare fået af vide :
" Alt I bør vide er at det er en tast på lommeregneren "
hmm ?
- Sofia :)
" Alt I bør vide er at det er en tast på lommeregneren "
hmm ?
- Sofia :)
Skriv et svar til: Logaritmer ..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
