Fysik
Aktivitet
31. marts 2006 af
rostock (Slettet)
Når jeg har 91,9g af 209-Bi og der er 128 alpha-henfald på 5 dage, er aktiviteten A så lig 128/(5*24*60*60)?
Og hvis jeg udfra de 91,9g finder antallet af atomer, kan jeg så udfra A = k*N finde halveringstiden?
Grunden til jeg spørrger er, at jeg får en halveringstid på 1,9*10^19 år, men dette passer ikke med tabelværdien på 10^19 år.
Og hvis jeg udfra de 91,9g finder antallet af atomer, kan jeg så udfra A = k*N finde halveringstiden?
Grunden til jeg spørrger er, at jeg får en halveringstid på 1,9*10^19 år, men dette passer ikke med tabelværdien på 10^19 år.
Svar #2
31. marts 2006 af TF (Slettet)
Så er vi der igen.
Fra sidst ved du at k = ln(2) /Th
Du skriver selv at A = N * k
dvs. Th = N * lna(2) / A
N er antal atomer.
Så hvis du ved hvor mange atomer der er i 91,9 g 209 Bi, så .....
mvh
Fra sidst ved du at k = ln(2) /Th
Du skriver selv at A = N * k
dvs. Th = N * lna(2) / A
N er antal atomer.
Så hvis du ved hvor mange atomer der er i 91,9 g 209 Bi, så .....
mvh
Svar #3
31. marts 2006 af rostock (Slettet)
Ja, lige præcis, men jeg får ikke det samme resultat som tabelværdien.
Antallet af atomer er:
(91,9g/209(g/mol))*N_A
Antallet af atomer er:
(91,9g/209(g/mol))*N_A
Svar #4
31. marts 2006 af TF (Slettet)
Husk lige at når en kerne udsender en alfa partikel (4He) fjernes der 2 neutroner og 2 protoner.
Så vidt jeg husker refererer N til antal neutroner.
Det skulle betyde at
A = (128* 2)/(5*24*60*60)
så har du ~10^19 år
Så vidt jeg husker refererer N til antal neutroner.
Det skulle betyde at
A = (128* 2)/(5*24*60*60)
så har du ~10^19 år
Skriv et svar til: Aktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
