Matematik

differentiation

01. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
en der vil hjælpe mig med at differentiere følgende funktion:400-400e^-(x^2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er en sammensat funktion. Den indre funktion er y=-x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2006 af piper (Slettet)


f'(x) = 2*400*x*e^(-x^2)
f'(x) = 800*x*e^(-x^2)

Prøv at se om du ikke kan ramme det resultat. Og så slå op hvilke regler der gælder omkring den type for differention. Der er en meget simpel tommelfingerregel. Stikord: Indre- og ydre funktion.

Du kan godt se sammenhængen bare ved at sammenligne f(x) med f'(x).

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2006 af piper (Slettet)

Bare lige for at du er sikker.. så kan du se bort fra 400, da 400 differentieret er lig 0. Ligesom når du differentierer en konstant.. det er 400 jo

Svar #4
02. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen er den ydre ikke x^(-x^2)
og så den indre er det ikke -400e

eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Den ydre er 400-400*e^x.

Du kan dog som foreslået se bort fra de 400 og så er den ydre y=-400*e^x

Svar #6
02. april 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

og så er den indre -x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.