Matematik
Differentialregning
02. april 2006 af
jensbv (Slettet)
Eksamenssættet er fra:
STUDENTEREKSAMEN AUGUST-SEPTEMBER 2002
MATEMATISK LINJE OG SPROGLIG LINJE
2-ÅRIGT FORLØB TIL B-NIVEAU
Opg. 3 i sættet lyder som følger:
Figuren viser et rektangulært stykke papir, der er 21 cm bredt. Papiret er foldet langs den rette linje ST, således at |QS|= |SR| (se figuren). Arealet af trekant PRS betegnes A(x), hvor x er afstanden mellem P og R.
Gør rede for, at A(x)=(21/4)x-(1/84)x^3
Benyt A'(x) til at bestemme den værdi af x, for hvilken A(x) er størst mulig.
Bestem ved hjælp af grafregneren den største værdi af x, for hvilken
A(x) = 35.
Jeg kan ikke se hvordan jeg kan komme frem A(x) i første spørgsmål. Tredje spørgsmål forstår jeg heller ikke. Lidt hjælp kunne være tiltrængt. På forhånd tak.
Mvh Jens
STUDENTEREKSAMEN AUGUST-SEPTEMBER 2002
MATEMATISK LINJE OG SPROGLIG LINJE
2-ÅRIGT FORLØB TIL B-NIVEAU
Opg. 3 i sættet lyder som følger:
Figuren viser et rektangulært stykke papir, der er 21 cm bredt. Papiret er foldet langs den rette linje ST, således at |QS|= |SR| (se figuren). Arealet af trekant PRS betegnes A(x), hvor x er afstanden mellem P og R.
Gør rede for, at A(x)=(21/4)x-(1/84)x^3
Benyt A'(x) til at bestemme den værdi af x, for hvilken A(x) er størst mulig.
Bestem ved hjælp af grafregneren den største værdi af x, for hvilken
A(x) = 35.
Jeg kan ikke se hvordan jeg kan komme frem A(x) i første spørgsmål. Tredje spørgsmål forstår jeg heller ikke. Lidt hjælp kunne være tiltrængt. På forhånd tak.
Mvh Jens
Svar #1
02. april 2006 af ibibib (Slettet)
Er det ikke opgave 4?
1) Benyt Pythagoras på trekant PRS:
x^2+(21-y)^2 = y^2.
Derefter kan du isolere y og beregne arealet
1) Benyt Pythagoras på trekant PRS:
x^2+(21-y)^2 = y^2.
Derefter kan du isolere y og beregne arealet
Svar #2
02. april 2006 af ibibib (Slettet)
3) Indtast y=35 og benyt INTERSECTION. Der er to løsninger og du skal bestemme den største
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
