Matematik

Skæringer

02. april 2006 af FrederikXY (Slettet)
P:y=-(0,5x^2)-6x-16
l:y=2x+14

Parablen P skærer førsteaksen i to punkter. Det af de to punkter, der har den største førstekoordinat kaldes A.
Beregn afstanden fra A til l.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af dnadan (Slettet)

sæt P(x)=0
0=-(0,5x^2)-6x-16
og løs andengradsligningen, derved finder du den med den største x-værdi.
derefter bruger du dist formlen

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af john vs. jon (Slettet)

hmm... det vil jeg ikke mene er rigtigt!
det du finder ved at sætte P=0 er bare ekstrema..
jeg vil mene du skal sætte P=l og derefter bruge dist

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

dnadan har ret.

Man finder ekstrema når man sætter en differentialkvotient lig nul. Det er ikke tilfældet her.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af mathon

P:y=-(0,5x^2)-6x-16
l:y=2x+14

P skærer x-aksen i (-8,0)og (-4,0)

Dist(lP(x,y))=|2x-y+14|/sqrt(2^2+(-1)^2) anvendes og giver

Dist(lP(-4,0))=|2(-4)-(0)+14|/sqrt(2^2+(-1)^2)=
22/sqrt(5) 0 ca. 9.8337

Svar #5
02. april 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvem skal jeg tro på?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

(-4,0) er det rigtige punkt.

Afstanden mellem (-4,0) og linjen y=2x+14 er

|2*(-4)+14-0|/sqrt(2^2+1) = 6/sqrt(5) = 2,68

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2006 af john vs. jon (Slettet)

ja undskyld..
du skal tro på P=0

det jeg forklare var hvis du skulle bestemme skæringspunkterne mellem P og l.. ved ikke hvordan jeg kunne se så forkert - men du skal ihf bare glemme det er står i #2

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2006 af mathon

...beklager fortegnsfejlen i # 4

Skriv et svar til: Skæringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.