Matematik

Forskrift for tangent

05. april 2006 af henry1986 (Slettet)
jeg sidder lige og roder lidt med
f(x)= 2x^2+3x-ln(x).
skal finde en tangent med hældningen 6
skal man så ikke først sige
f(6)= 2*6^2+3*6-ln(6)
f´(6)= 4*6-3/6
er også lidt i tvivl omkring f´(x) skal nemlig osse finde dette samt minimum.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Nej, hvis du skulle finde en tangent med røringspunkt (6,f(6)) skulle du gøre som beskrevet og f'(6) ville jo så være tangentens hældning. Men nu er det jo hældningen du kender, den der skal være 6, så du skal først beregne f'(x) og så sætte f'(x) lig med 6 og løse den ligning....og så kører det....

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm find f'(x) og sæt dette lig 6 og isoler x, og derved har du x-værdien.
indsæt derefter den fundne x-værdi i f(x) og derved er y-værdien fundet.
nu har du hældningen,a og et punkt. derved skal du bare indsætte dette i linjens ligning(y-y0....) og så har du svaret..
til minimum:
sæt f'(x)=0
undersøg om fortegnet er + før den er vandret, så vandret og til sidst om den er + efter. (+ 0 +)
hvis dette er sandt er minimummet fundet...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

#2 rettelse: fortegnsaksen skal selvfølgelig sige: - 0 +

Svar #4
05. april 2006 af henry1986 (Slettet)

men er f´(x) ikke : 4*6-3/6 dette er jeg nemlig i tvivl om...

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

f(x)= 2x^2+3x-ln(x)
f'(x)= 2*2*x+3-1/x

Svar #6
05. april 2006 af henry1986 (Slettet)

må man ikke skrive 4x

Svar #7
05. april 2006 af henry1986 (Slettet)

så ser det sådan her ud: 2*2*x+3-1/x=6
<=> 2*2+3+1-6=x
eller hvad.

Svar #8
05. april 2006 af henry1986 (Slettet)

kan ikke huske hvordan man skriver det op, da man for og få det ene x skal gange det. men og det andet skal man dividere

Skriv et svar til: Forskrift for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.