Matematik

Finansiel regning

06. april 2006 af Annettejx (Slettet)
Har fået den følgende opgave, og har kigget hele min bog igennem, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal løse den. Så håber at kunne få hjælp her :)

Opgaven:

På en pensionsopsparing indsættes hver måned 1.000 kr til 0,1 % pr. måned.

a) Hvor mange gange skal der indsættes, hvis man ønsker at pensionsopsparingen bliver på i alt 500.000 kr?

b) Hvor mange gang skal der indsættes, hvis man ønsker at pensionsopsparingen bliver på i alt 700.000 kr ?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2006 af Einsteinium (Slettet)

Du bruger renteformlen, har du ikke den?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2006 af dnadan (Slettet)

tænkte på noget lignende:
500.000kr=(1000kr*n)*(1+0,001)^n

og det samme gøres med 700.000kr... dette er dog kun en tanke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt Annuitetsopsparing

A=b*((1+r)^n-1)/r

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af sigmund (Slettet)

Fra http://www.matlex.dk haves følgende:

Annuitet

En annuitet er en opsparingsform, hvor der n terminsdage i træk sættes b kr på rente ved rentefoden r. Lige efter sidste indbetaling er opsparingens værdi A[n].
A[n] beregnes af annuitetsformlen

An = b·[(1 + r)^n – 1]/r.

Svar #5
06. april 2006 af Annettejx (Slettet)

Hvis b = 1000 og r = 0,0001, hvad skal n så være?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2006 af ibibib (Slettet)

n er den ubekendte.

A=500.000
og
A=700.000.

Jeg får
n=406
og
n=531

Svar #7
08. april 2006 af Annettejx (Slettet)

Tak. Det passer også med 406 og 531. Min veninde og jeg endte med at bruge tvm-solver ;)

Skriv et svar til: Finansiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.