Fysik

Effect

06. april 2006 af onsunshine (Slettet)
El-kedel A med effekten 2000 W opvarmer 1.0 L vand fra 20 C til 100 C på 3 minutter.

a) Beregn el-kedlens energiforbrug

Først omregner jeg 3 minutter om til sekunder.
3 minutter * 60 = 180 sek.

Nu kan energiforbruget beregnes ved hjælp af formlen:
ΔE=P*Δt
2000 W * 180 sek. = 360000 J.

Er dette rigtigt udregnet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2006 af iB (Slettet)

Det ser da meget rigtig ud...

Svar #2
06. april 2006 af onsunshine (Slettet)

Oven over 2000 skulle der stå:
Delta(E)=P*delta(t)

;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af Lenemarie0 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad man sætter ind over 2000*180 for at få 3600000J..? hvad er det i tal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af iB (Slettet)

#3
se #2 (og ikke vær så ivrig med dine nuller ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2006 af Lenemarie0 (Slettet)

ja kan godt se det er p*delta t, men hvad er p i dette sammenhæng?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2006 af iB (Slettet)

P er effekten [W]

Skriv et svar til: Effect

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.